Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Teststraat voor het afnemen van de coronatest.
Teststraat voor het afnemen van de coronatest. (Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt)

Nieuwe GGD-teststraten erbij

REGIO - GGD West-Brabant opent binnenkort drie nieuwe locaties (teststraten) voor het afnemen van de coronatest. Op 1 september openen de nieuwe teststraten aan de Tussenriemer in Roosendaal en de Oude Kerkstraat in Etten-Leur.

De GGD streeft ernaar om de teststraat aan de Steurweg in Raamsdonksveer eind september te openen.

In verband met de start van het voetbalseizoen vervalt de huidige teststraat bij het NAC-stadion in Breda per 1 september. Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen zich op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen.

De afgelopen maanden werd gezocht naar locaties in de regio West-Brabant voor de extra GGD- teststraten.

Arthur Rijkers, coördinator teststraten bij de GGD: “We stellen hoge eisen aan een testlocatie. De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto’s doorheen rijden. Met de nieuwe locaties kunnen we opschalen naar de testcapaciteit die dit najaar nodig is. Dagelijks kunnen dan in totaal tot 2.300 mensen terecht voor een coronatest. De locaties zijn publieksvriendelijk, goed bereikbaar en bieden daarnaast goede werkomstandigheden voor onze medewerkers in de teststraten.”

Meer berichten