Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

PopMonument op drietal erfgoedlocaties

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Voor muziekliefhebbers is er een lichtpuntje: PopMonument 2020 keert terug! Dit keer met een heel bijzondere editie. 

Op zaterdag 12 september openen Gebouw-T, de Ontmoetingskerk en Het Markiezenhof in Bergen op Zoom hun deuren voor de mooiste muziek. Dat deze editie anders dan anders is, mag duidelijk zijn. Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen van maximaal 80 mensen en krijgen 3 optredens te zien. Elke artiest speelt dus ook 3 sets. Zo houdt de organisatie van het festival zich aan de regels, maar biedt het publiek wel wat het gewend is: een breed scala muziek. Van een singer-songwriter en modern klassiek tot een indieband met elektronische invloeden. 

De headliners van PopMonument treden op in Gebouw-T en in de Ontmoetingskerk. Daar kunnen ze 80 bezoekers tegelijk binnenlaten. In Gebouw-T staat de populaire Amsterdamse band Klangstof op het podium. Gudde: “Het verrassingseffect is wat PopMonument zo bijzonder maakt. Dit jaar laten we de bezoekers vlak voor het festival een locatie binnen Het Markiezenhof kiezen en ontdekken ze ter plekke welke artiest ze gaan zien. Eén van de artiesten in Het Markiezenhof is Vlaamse zangeres Meskerem Mees, op dit moment op nummer 1 in de hitlijst van Studio Brussel. In de Ontmoetingskerk worden bezoekers eveneens verrast door het bijzondere werk van een kunstenaar die zich laat inspireren door het erfgoed en de bijzondere tijd waarin we nu leven.”

Beperkt aantal kaarten

Om het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er alleen tweepersoonstickets verkrijgbaar. Wel zijn er minder kaarten dan voorgaande jaren te koop, er is slechts plek voor 240 bezoekers. PopMonument vindt plaats op zaterdag 12 september. 

Meer berichten