Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Hertgang
Hertgang

Bijzonder landgoed De Hertgang

HALSTEREN - In ieder jaargetijde is Landgoed De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren de moeite van het bezoeken waard, en ook nu valt er veel bijzonders te zien. Zondag 2 augustus kunt u er zonder afspraak terecht tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het vermelden waard is de Koelreuteria paniculata. Deze boom is onder veel andere namen bekend: Chinese vernisboom, gele zeepboom, koelruit, blazenboom of lampionboom. Deze laatste naam is eigenlijk de meest toepasselijke. De doosvruchten namelijk, blijven als een soort lampionnetjes gedurende de herfst en winter aan de boom hangen. Dat ook de naam Chinese vernisboom wordt gebruikt is trouwens niet onlogisch: de boom komt van oorsprong uit China.
Uit een ander deel van de wereld, namelijk uit de bossen van de gebergten Kaukasus en Elboers (Iran), komt de Kaukasische Vleugelnoot, de Pterocarya fraxinifolia. ‘Pteron’ betekent vleugel, en ‘karuon’ noot. En ‘fraxinifolia’ betekent ‘met bladeren als van de es’, omdat het oneven geveerde blad en beetje lijkt op die van de es.
Voor deelname aan de rondleiding om 14.00 uur (bij de prijs inbegrepen), graag vooraf inschrijven vanwege de beperkte groepsgrootte via 0164-683801 of hertgang@planet. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang.

Komt u liever op een andere dag of wilt u met een groep of gezelschap komen, bel of mail dan even om een afspraak te maken. Kijk voor alle mogelijkheden op www.dehertgang.nl.

Meer berichten