Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Diana Rens is één van "Bergens Beste".
Diana Rens is één van "Bergens Beste". (Foto: Dennis van Loenhout)

Diana is 'Alters Beste'

HALSTEREN – De Halsterse Diana Rens was één van de zeven Bergenaren die onder de noemer Bergse Beste door het Meeussen Fonds werd beloond voor haar inzet voor anderen tijdens de corona-crisis. Diana sleepte haar overbuurvrouw Bets door onvoorstelbaar moeilijke maanden heen, dat ze als cafébazin andere zorgen aan haar hoofd had weerhield haar daar niet van.

Tijdens de “intelligente lockdown” die Nederland tijdens de corona-crisis onderging, moest de horeca dicht. Alle horeca, dus ook Café-Zaal Tivoli in Halsteren was tussen half maart en begin juni gesloten. Zoals voor alle horecaondernemers was dat ook voor Diana en René Rens een enorme klap, met veel zorgen over een onzekere toekomst. Maar eigenlijk had Diana wat anders aan haar hoofd dan haar eigen zorgen: het welzijn van haar overbuurvrouw Bets.

Die werd namelijk nog harder getroffen door de corona-crisis, toen haar echtgenoot aan het virus overleed, en haar in België woonachtige dochter haar niet kon bezoeken. Resoluut sprong Diana in de bres. Dat bleef niet onopgemerkt, uit 1500 aanmeldingen werd zij geselecteerd als één van de club van Bergse Beste, en het maakte haar ook meteen Alters Beste. Diana won een pasje met daarop een shoptegoed van 150 euro. Maar, zegt ze resoluut: “Daar ging het helemaal niet om.”

Zorgen

Het ging Diana om Bets, die na de dood van haar man verward en hulpeloos achterbleef. Diana regelde haar administratieve zaken, zorgde voor eten en zag erop toe dat Bets tijdig haar medicatie nam. Ondanks haar eigen fragiele gezondheid was Diana geen moment bang voor het corona-virus. “Door me om Bets te bekommeren kon ik mijn eigen zorgen juist vergeten”, zegt ze. En die zorgen waren groot, want René en Diana Rens wonen bij hun café, dus ze zagen niet alleen hun bedrijf, maar ook hun woonruimte in gevaar komen.

Gelukkig mag de horeca sinds 1 juni weer open zijn, en zijn de regels op 1 juli nog verder versoepeld. “Als onze verenigingen weer echt aan de slag mogen, dan redden we het wel”, zegt Diana, “hoewel ik nu niet meer alle tijd heb om op Bets te letten is het fijn om open te zijn. Die 150 euro ga ik besteden aan hapjes, om onze gasten te verwennen. Want dat hebben we heel erg gemist."

Meer berichten