Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Dit jaar gaat de processie ter ere van Marie Adolphine niet door.
Dit jaar gaat de processie ter ere van Marie Adolphine niet door.

Zuster Marie Adolphinefeest aangepast

OSSENDRECHT - Zondag 12 juli is het jaarlijkse feest van de Heilige Zuster Marie Adolphine. Vanwege de bijzondere omstandigheden kan het feest deze keer niet op de gebruikelijke wijze worden gevierd.

Bij de gebedstocht en de processie is het onmogelijk de regels van het RIVM in acht te houden. Ook het koffiedrinken in de pastorietuin kan om deze reden geen doorgang vinden. Omdat er tegen die tijd, als alles goed blijft gaan, weer bijeenkomsten mogen worden gehouden met maximaal 100 personen krijgt iedereen toch de gelegenheid een plechtige Eucharistieviering ter ere van de geliefde Ossendrechtse Heilige bij te wonen.

Deze zondag zullen er twee Eucharistievieringen worden gehouden, om 9.00 uur en om 11.00 uur. Deze beide vieringen worden voorgegaan door pastoor F. Verheije. Bij deze vieringen worden de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen, zodat men op een verantwoorde wijze de dienst kan bijwonen. Tussen de twee diensten wordt de kerk geventileerd en waar nodig gereinigd. Na iedere dienst is de Adolphinekapel aan het Adolphineplein geopend waar mensen een kijkje kunnen nemen en eventueel een kaars branden.

Wie aan één van de vieringen wil deelnemen wordt vriendelijk verzocht dit te melden bij het volgende adres: Maria en Noud Peeters, telefoon 0164-673469. Dit kan iedere dag vanaf 18.00 uur. Bij het aanmelden graag uw naam doorgeven, met hoeveel personen u wilt komen en naar welke van de twee diensten uw voorkeur uitgaat. Als een dienst het aantal van 100 personen heeft bereikt kunnen wij helaas geen meldingen meer accepteren, dus wacht niet te lang met u aan te melden.

We hopen met z'n allen en met de Heilige zuster Marie Adolphine toch op een mooie viering.

Meer berichten