Afbeelding
Foto: 't Echt Antwaarps Teater

Een update van Podium Kloosterhof

Algemeen

HOOGERHEIDE - Podium Kloosterhof heeft vanaf half maart zeven voorstellingen geannuleerd in navolging van het advies van het kabinet. 

Het sfeervolle theater in Hoogerheide wil deze voorstellingen zo veel mogelijk verplaatsen naar het nieuwe theaterseizoen, maar het zijn onzekere tijden met veel vragen waar nu helaas nog geen antwoorden op zijn.

Einde van 't Echt Antwaarps Teater

Het coronavirus dreigt een ware ravage aan te richten in de theatersector. Artiesten hebben het zwaar door de annuleringen en sommige groepen gaan er zelfs aan onderdoor.
“Wij hebben het verdrietige bericht ontvangen dat het doek definitief is gevallen voor ’t Echt Antwaarps Teater”, vertelt Marinell Bruys, voorzitter van Podium Kloosterhof. “Dit gezelschap redt het niet meer door alle beperkende maatregelen en grote twijfel over de vraag wanneer er weer voor volle zalen gespeeld zal kunnen worden.”

Voor oprichter en bezieler Ruud De Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent was het een keiharde beslissing om na bijna 40 jaar te moeten stoppen met ’t Echt Antwaarps Teater. Het einde van zijn levenswerk brengt Ruud De Ridder aan het wankelen. De theatermaker geeft aan dat hij met pijn in het hart afscheid moet nemen, maar dat het niet anders kan. Zijn vrouw en hij zijn moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen. Ze moeten er nu voor zorgen dat hun gezondheid er niet onder lijdt.

De vrijwilligers van Podium Kloosterhof leven mee met ’t Echt Antwaarps Teater en hebben het gezelschap heel veel sterkte en gezondheid toegewenst in deze zware periode.

Tegoedbon of geld terug

“Voor heel veel bezoekers zal het een grote teleurstelling zijn om nooit meer een toneelstuk in het Antwerps dialect te kunnen bijwonen”, zegt Marinell. “Veel mensen kwamen elk jaar naar ’t Echt Antwaarps Teater voor een ontspannen avond vol ongecompliceerde humor.”

Mensen die entreekaarten via de website hebben gekocht, hebben persoonlijk bericht ontvangen. Zij kunnen kiezen voor een tegoedbon of geld terug.

Er zijn ook mensen die kaarten hebben gekocht in de foyer van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Van hen zijn geen gegevens bekend. Het vriendelijke verzoek is of zij hun kaarten willen opsturen naar: Podium Kloosterhof, Postbus 108, 4630 AC Hoogerheide. Vermeld op de kaarten uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Schrijf erbij of u een tegoedbon of liever terugbetaling wenst. Noteer in het laatste geval ook uw bankrekeningnummer op de kaarten. Hebt u vragen? Bel dan: 0164-620221.

Nieuwe programma

Podium Kloosterhof heeft altijd een programma met ongeveer 20 voorstellingen. Het nieuwe theaterseizoen was al rond, maar toen brak de coronacrisis uit. “Normaal gesproken brengen wij half mei een programmaboekje uit, maar nu kon dat niet”, zegt Marinell. “We kunnen ook geen presentatieavond houden. Vanwege corona is het nog onduidelijk of nieuwe shows in het volgende theaterseizoen kunnen doorgaan en of wij geannuleerde voorstellingen op de nieuwe data kunnen laten plaatsvinden. Wij maken programma 2020-2021 pas bekend als alle onzekere factoren zijn opgelost.”

Veel vragen

Marinell geeft aan dat er veel vragen zijn die de vrijwilligers bezighouden: “Kunnen wij vanaf september voor een gezellig avondje uit zorgen? Durft ons publiek dan weer naar het theater te komen? Is het rendabel om voorstellingen te organiseren als er maar 100 mensen mogen komen?” Marinell hoopt op versoepelende maatregelen. “Met de anderhalvemetermaatregel kunnen er ongeveer 67 personen op onze tribune zitten, wat te weinig is.” De vrijwilligers zoeken naar alternatieven om de voorstellingen te laten doorgaan. Zo overwegen ze om de tribune in te schuiven en deze te vervangen door losse stoelen, als er daardoor meer mensen in de theaterzaal kunnen. Marinell geeft aan dat er nog veel meer vragen zijn, maar dat daar voorlopig geen antwoorden op zijn. De vrijwilligers van Podium Kloosterhof hopen dat ze hun bezoekers binnenkort weer in goede gezondheid mogen ontvangen, maar nu is dat vooral een kwestie van afwachten.