Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Quirinuskerk Halsteren
Quirinuskerk Halsteren (Foto: )

Kerkberichten Halsteren en Lepelstraat

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zaterdag 27 juni 17.00 uur: Uitzending Eucharistieviering vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Zondag 28 juni 9.30 uur: Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazhoor. Intenties: Antonius Goossens; Toos Man; alle overledenen van de KBO. Onlangs overleden: Arjaan Nefs en Jo de Boeck. Donderdag 2 juli 9.00 uur: Eucharistieviering. Intenties: Jgt. Antonius Goossens.

Pastoraal woord

Er is toch wel heel veel leed in de wereld. Maar daarmee wordt er niets nieuws gezegd. Het is de werkelijkheid die iedereen kent. Het leed van het corona-virus wat de hele wereld overvallen heeft. De twijfel of het voorbij is ook al lijkt het er in Europa wel op. De angst om besmet te geraken en het niet te overleven. En ook zonder dat virus is en blijft er zoveel honger en dorst. Echte honger en dorst voor mensen die te arm zijn om te zorgen voor dagelijks eten en drinken. In sommige landen blijkt dat meer mensen van honger sterven dan van corona. Maar evenzeer honger en dorst naar gerechtigheid, zoals we dat de voorbije weken heel sterk gezien hebben in de Verenigde Staten, en zoals we jaar in jaar uit zien in zoveel andere landen. Er heerst veel onbehagen in de harten van de mensen over deze kwestie. Voortvloeiend daaruit komen veel mensen samen om te protesteren tegen racisme en ongelijkheid. De leiders spreken van systematische uitbuiting en terechte woede om racisme en om zinloos geweld. Maken we ons ongerust over dit onbehagen? Denken we aan oplossingen? Gerechtigheid en gelijkheid voor alle mensen. Geen racisme, geen onderdrukking, maar respect voor mensenrechten, voor mensen die anders gekleurd zijn, voor mensen die anders geaard zijn, voor mensen die anders denken. Respect voor iedereen. Dat is de honger en dorst van deze tijd. Er mag meer inlevingsvermogen gewekt worden in ons hart. Zijn we allemaal niet de kinderen van één en dezelfde God?

Pastor Sebastian Chazhoor

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Zaterdag 27 juni 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken wij: Cor van Osta-Laanen; Jaantje de Booij; Peet van Lakwijk e.v. Riet Uijtdewilligen; jrgt. Jo Mertens; Voorganger: Past. H. de Kort, Lector: A. Blom. Dinsdag 30 juni 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Sint Martinuskerk Halsteren

Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer. Te beluisteren ....... Kerkmoment .....
Wilt u dat er voorbede wordt gedaan voor iemand die u dierbaar is, laat het de predikant weten. Dit kan tot en met zaterdagmorgen via e-mail hcvhmaalpad@home.nl of telefoon 0164-231992.

Meer berichten