Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Carola Hereijgers: "De Brabantse Wal biedt de perfecte bodem voor alles wat een gezond en gevarieerd dieet nodig heeft."
Carola Hereijgers: "De Brabantse Wal biedt de perfecte bodem voor alles wat een gezond en gevarieerd dieet nodig heeft." (Foto: Dennis van Loenhout)

Aspergeseizoen vol verrassingen

LEPELSTRAAT - Waarom het aspergeseizoen van 2020 bijzonder was behoeft geen verdere uitleg. Voor telers Carola en Frank Hereijgers was het spannend, maar kwam het aspergeseizoen dit jaar ook met bijzondere verrassingen en mooie inzichten. Tegen alle verwachtingen in is het seizoen geslaagd.

Ook in Lepelstraat zette de corona-crisis alles op z’n kop. Zekerheden bestonden niet meer, en of de zo zorgvuldig gekweekte asperges van de familie Hereijgers gestoken – laat staan verkocht – konden worden was maar zeer de vraag. Het antwoord op die vraag kwam in de vorm van een heel bijzondere verrassing, vertelt Carola Hereijgers: “Onze eerste zorg was het feit dat onze Roemeense en Poolse arbeiders door de corona-crisis niet bij ons mochten werken. De oplossing kwam van onze zoon Rick. Hij deed dit jaar vwo-examen op het Rijks, en hij nodigde zijn hele klas – die tijdens de crisis niet naar school kon – uit om bij ons asperges te komen steken. Daar waren we heel blij mee, het heeft ons enorm geholpen.” 

Ook de verkoop van de asperges bleek eigenlijk vanzelf te gaan, ondanks de beperkingen. “Aanvankelijk vroegen we ons af hoe we afstand konden bewaren, hoe contactloos betalen zou bevallen en hoe we onze winkel het beste konden desinfecteren, maar dat proces ging als vanzelf”, zegt Carola. “En onze klanten bleven komen. De verkoop ging goed, zelfs beter dan normaal. Er is veel nadruk gelegd op het belang van lokaal kopen en die boodschap is duidelijk geland bij onze klanten. Er was grote behoefte aan verse producten, die je koopt bij de boer. Zo kun je zien waar die producten vandaan komen en hoeveel zorg erin gestopt wordt. Het is mooi dat wij in deze vreemde tijd aan die behoefte konden voldoen. En het zette me aan het denken.”

Carola dacht na over de Brabantse Wal en bedacht dat die met z’n klei- en zandgronden en de nabijheid van Tholen met al z’n water, de perfecte bodem biedt voor alles wat een gezond en gevarieerd dieet nodig heeft. "De Brabantse Wal zorgt voor z’n inwoners, ook tijdens een wereldwijde gezondheidscrisis. We hebben hier alles bij de hand”, zegt Carola, “we mogen ons best een beseffen hoe gelukkig we hier zijn. Dat geluk voelen we zeker bij de afloop van dit aspergeseizoen. We hopen dat het volgend jaar ook weer mooi wordt. Zeker de horeca wensen we alle goeds toe, het was soms pijnlijk om te zien hoe zwaar die ondernemers het hadden en hebben.”

Meer berichten