Afbeelding

Ron van Hoof: 'Zin in de zomer'

Algemeen

PUTTE - Met z’n nieuwe single ‘Zin in de zomer’ laat Ron van Hoof zich muzikaal van een andere kant horen.

In plaats van een geplande foxtrot komt hij nu met een vrolijk liedje, overgoten met een reggae-sausje. Zoals we inmiddels gewend zijn van Ron verschijnt deze zomersingle bij platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Het onderwerp zal menigeen aanspreken. Na een periode van thuiszitten heeft iedereen dat wel een keer gezien. De mensen willen weer genieten, het liefst natuurlijk als de zon schijnt. Met andere woorden…. we hebben zin in een mooie zomer.

Ron van Hoof: "Ik had het liedje in februari in m’n gedachten. Vanwege de corona is het blijven liggen tot eind mei. Ik dacht 'we kunnen wel blijven wachten op die corona, maar het wordt toch tijd om de schouders er weer onder te zetten. In eerste instantie zou het een foxtrot worden, maar Laurens van Wessel had iets anders in gedachten, namelijk 'iets reggae-achtigs'. Ik moet eerlijk bekennen dat ‘Zin in de zomer’ zich daar prima voor leent."

Verzorgingshuizen

De afgelopen tijd was Ron veelvuldig met zijn geluidsman op stap om de bewoners van een aantal verzorgingstehuizen te vermaken. Daarnaast heeft Ron samen met de Belgische zangeres Ingrii een bijzonder clipje van het lied ‘Hopeloos’ opgenomen. Op de grens van Nederland met België zijn de beelden geschoten. Het resultaat is te bewonderen op de Facebookpagina van Ron.

De CD single ‘Zin in de zomer’ is al verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.