Friethuisje op plein Vogelenzang in Halsteren.
Friethuisje op plein Vogelenzang in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Friethuisje Halsteren landelijk nieuws

Algemeen

HALSTEREN - Verschil van mening over het friethuisje op plein Vogelenzang in Halsteren heeft tot landelijk nieuws geleid. Woensdagavond besteedde Omroep Powned er aandacht aan.

 

Plaatselijke ondernemersfamilie Van de Zande staat al generaties lang regelmatig met een oliebollenkraam in Halsteren en heeft nu vergunning van de gemeente voor Frituur 't Huisje op het nieuwe plein Vogelenzang. Paul van de Zande van het Friethuisje zou zelfs bedreigingen hebben ontvangen. 

Volgens raadslid Paul Schut (GBWP), die vragen heeft gesteld over de plaatsing van het friethuisje bij het gemeentebestuur, mag bedreiging nooit spelen bij deze kwestie. 

Schut: "We begrijpen ook wel dat de ondernemer uit het friethuisje, in deze tijd sinds de lockdown, zijn geld probeert te verdienen. En we leven in een vrije markt. Echter uit een horeca-adviesrapport blijkt dat er een erg ruime hoeveelheid aan Fastservice gelegenheden in Halsteren is. Het toevoegen van deze gelegenheid aan de dorpskern lijkt dan ook onverstandig voor de langere termijn van de ondernemers." 

Afbeelding
Afbeelding