Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Antonius van Paduakerk in Lepelstraat.
Antonius van Paduakerk in Lepelstraat. (Foto: Bep Tielemans)

Kerkberichten Halsteren en Lepelstraat

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Quirinuskerk is weer open voor vieringen

Met ingang van zondag 7 juni worden de vieringen hervat in de H. Quirinuskerk te Halsteren. De vieringen vinden plaats op zondag om 09.30 uur en op donderdag om 09.00 uur. Door de Nederlandse Bisschoppen zijn een aantal maatregelen voorgeschreven voor deze vieringen. Van 6 juni tot 1 juli mogen 30 personen in de kerk aanwezig zijn. Dit is inclusief de priester, lector, koster etc. Vanaf 1 juli mogen er 100 personen in de kerk aanwezig zijn.

Voor het kunnen bezoeken van deze vieringen dienen parochianen van te voren zich aan te melden. Op de website van de St. Christoffelparochie (https://www.sint-christoffel.nl) is een mogelijkheid gemaakt om te kunnen reserveren. Op de homepage staat in de linker (rode) kolom een link “reserveren viering”. Klik vervolgens op de juiste datum bij de H. Quirinuskerk en men ziet rechtsboven de knop “reserveren”. Door op die knop te klikken kan men reserveren. Het systeem houdt bij hoeveel plaatsen nog beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om op dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact op te nemen met het secretariaat van de parochiekern (0164-682310) om een reservering vast te leggen.
Deelnemers aan de vieringen mogen geen gezondheidsklachten hebben die coronavirus gerelateerd zijn. Bezoekers wordt daarnaar gevraagd bij binnenkomst. In de kerk dient men de 1,5 m. afstandsregel in acht te nemen. In de kerk zijn looproutes en zitplaatsen aangegeven. Bij binnenkomst dienen de bezoekers de handen te ontsmetten. Middelen zijn daarvoor aanwezig. Tijdens de vieringen zal een cantor de gezangen verzorgen. Een koor of volkszang is niet toegestaan. De collecte wordt na afloop van de viering bij de uitgang gehouden. Bij het verlaten van de kerk dienen de bezoekers hun handen te ontsmetten.

Zaterdag 6 juni 17.00 uur: Uitzending Eucharistieviering vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Zondag 7 juni 09.30 uur: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort. Intenties: Antonius Goossens; Anja van Wezel en Ria Nuijten – Demmers. Onlangs overleden: Arjaan Nefs en Jo de Boeck.

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Er wordt vanaf zaterdag 6 juni weer een Eucharistieviering opgedragen in onze kerk. Zaterdag 6 juni 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken wij: Peet Lakwijk e.v. Riet Uijtdewilligen; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren-Jacobs; Anna Geers w.v. Cornelis Luijkx; Sjan Foppele-Bakx; Jo Mertens; Dinsdag 9 juni 19.00 uur: Eucharistieviering Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededelingen: Bij iedere viering houden wij ons strikt aan de normen van het RIVM en het Bisdom. Totaal mogen er 30 personen per viering aanwezig zijn. Indien u een viering wilt bijwonen, dient u dit van te voren door te geven aan het secretariaat van onze Parochie: tel: 0164 – 682525 of aan H. Wouts tel: 0164 -682575 .

Sint Martinuskerk Halsteren

Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.

Meer berichten