Afbeelding

Even moppen tappen ...

Algemeen

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - Vroeger had je van die echte moppentappers. Als zo iemand begon, dan was er geen houden meer aan. Wij hebben weer een aantal van die 'dijenkletsers' verzameld. Even lachen kan geen kwaad in deze bijzondere tijden. Veel plezier.

Dieren

Anthony moet van de leraar dieren opnoemen. Hij zegt: een varkentje, een paardje, een rupsje. Laat dat 'je' maar weg aan de achterkant van die woordjes zegt de leraar. Noem er nog eens eentje: "Een lieveheersbeest", zegt Anthony.

Zwanger

Er staat een jongedame te liften langs de weg. Naast haar stopt een auto, de chauffeur draait het raampje open en vraagt: "Waar moet u naar toe?" "Naar Rotterdam", zegt de dame. "Ik neem trouwens geen zwangere vrouwen mee", zegt de automobilist. "Ik ben helemaal niet zwanger", antwoordt de jongedame. "Maar u bent nog niet in Rotterdam", zegt de automobilist.

Rotonde

In België hebben ze twee nieuwe verkeersborden: "Einde rotonde en einde doodlopende weg."

Vriezer

Ik kwam vorige week een oude kennis tegen, die ik jaren niet gezien had. Hij was wat grijzer geworden en hij had ook nog een verschrikkelijk blauw oog. Ik vroeg: "Hoe kom jij aan dat blauw oog?" "Dat heeft mijn vrouw gedaan", zei hij. "Ze bukte gisteren voorover in de vriezer. Ik raakte daar opgewonden van, pakte haar van achteren vast en toen sloeg ze me met een bevroren stuk vlees bovenop mijn oog." "Wat een misselijke streek", zei ik tegen mijn kennis. "Normaal heeft ze daar ook niet zo'n probleem mee, maar we stonden nu natuurlijk wel in de Albert Heijn", antwoordde mijn kennis.

Dik

Drie vriendjes zijn aan het opscheppen over hoe dik hun moeder wel niet is. De eerste zegt: "Mijn moeder is zo dik dat ze niet door de deur kan." De tweede legt uit: "Mijn moeder is zo dik dat ze vier stoelen naast elkaar nodig heeft om te kunnen gaan zitten." De derde zegt: "Mijn moeder had haar BH afgegeven bij de wasserij en die kreeg ze terug met een briefje - 'wij wassen geen tenten'."

Maffia

Een maffiakip komt een andere kip tegen en zegt: "Don't tok to me."

Topvoetballer

De topvoetballer vraagt aan zijn zoon: "Hoe gaat het op school?" "Mijn contract in de eerste klas is met een jaar verlengd", antwoordt de zoon.

Keuken

Vrouw tegen man: "Ik wil deze zomer ergens naartoe waar ik jaren niet geweest ben." Man antwoordt: "Wat denk je van de keuken?

Deurwaarder

Er kwam een deurwaarder bij me binnen ...... Ik zei tegen hem: "Neem een stoel." "Ik neem ze allemaal mee", antwoordde de deurwaarder.

Polshorloge

Wat is het beroep van een man die zijn polshorloge aan zijn bovenarm heeft? Gynaecoloog.

Niet lullen

Karel zegt tegen zijn beste vriend: "Ik heb wel eens horen vertellen dat jouw bovenbenen getatoeëerd zijn." Waarop zijn vriend antwoordt:
"Ik heb al meer tegen jouw vrouw gezegd dat ze niet zo moet lullen."

Koeien

Het is zwart en wit en het zit in een boom.
Ra, ra wat is dat...? Een nest jonge koeien.