Bij een woning aan het Klaverblad in Halsteren is een verwarde man neergeschoten en overleden.
Bij een woning aan het Klaverblad in Halsteren is een verwarde man neergeschoten en overleden. Foto: Weterings Media

Verwarde man (27) in Halsteren niet overleden door politiekogel

Algemeen

HALSTEREN - De 27-jarige man die vanmorgen in een woning aan het Klaverblad in Halsteren is overleden, is niet om het leven gekomen door een politiekogel.

Dit laat het Openbaar Ministerie zaterdagavond weten. De man werd ter afwending van levensgevaar geraakt door een politiekogel in zijn onderbeen.

Omstreeks 08.30 uur ontving de politie een melding dat een persoon verward gedrag vertoonde aan het Klaverblad in wijk de Rode Schouw in Halsteren. Agenten zijn enkele minuten later ter plaatse en zien daar dat een man zichzelf ernstig aan het verwonden is met een mes. Meerdere ambulances en een traumahelikopter worden opgeroepen. De agenten spreken de man aan, maar daar reageert hij niet op. Er wordt gepoogd de man onder controle te brengen met behulp van pepperspray, daar reageert hij ook niet op. Uiteindelijk lost de politie een schot, in het onderbeen van de man. Dat blijkt onder meer uit de schouw die vanmiddag is verricht. De Rijksrecherche heeft een groot gedeelte van de dag onderzoek gedaan in de woning aan het Klaverblad.