Quirinuskerk Halsteren
Quirinuskerk Halsteren Foto: Bep Tielemans

Kerkberichten Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zaterdag 23 mei 17.00 uur: Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazoor. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Intenties: Afra van Wezel-“t Jong; Dina Roosenboom-Suijkerbuijk; Jo Blommerde-Jonkers; Toos Man; Antonius Goossens en Corrie Daniëls-Verdult. Overleden: Ria Nuijten-Demmers.

Pastoraal woord

In de week na Moederdag worden er vanuit de bisschoppen van Nederland nieuwe richtlijnen voor onze kerken verwacht. Mogen er weer vieringen komen met een klein aantal mensen (max. 30) tot 1 juli? En daarna? Vieringen met maximaal 100 mensen en op 1 ½ meter afstand van elkaar? En hoe moeten we omgaan met het uitreiken van de Communie? We zijn benieuwd. En we zijn benieuwd of onze vaste kerkgangers ook weer de weg weten en durven te vinden naar onze kerken. Als na Pinksteren de kerken al weer wat meer open zouden mogen gaan, dan past dat wel heel goed bij wat er ooit met Pinksteren is gebeurd in de jonge kerk. In de Handelingen van de apostelen wordt beschreven hoe de apostelen na de hemelvaart van Jezus samen met Maria en met de leerlingen in een bovenzaal bijeen zijn. Zij bleven daar eensgezind volharden in het gebed (Hand. 1,12). Die tijd samen kan nooit langer zijn geweest dan 10 dagen want op de 10e dag waren allen weer bijeen op dezelfde plaats en werden zij vervuld van de H. Geest. De deuren gingen open en de leerlingen gingen vol vuur de wereld in om het geloof te verkondigen. We hopen en bidden dat we ook weer langzaam als kerken bijeen kunnen komen en de wereld ingaan zoals dat voor andere sectoren in onze samenleving mogelijk wordt.

10 dagen voor Pinksteren vieren we Hemelvaart. Op de vooravond van Hemelvaart is er om 19.00 uur een besloten viering die uitgezonden wordt. Daarna gaan we op weg naar Pinksteren als kerken. Dit jaar zonder de vieringen van de Pinksterketen, maar wel kunnen we samen als leerlingen bidden om de hulp van de H. Geest die we niet alleen in deze tijd maar altijd nodig hebben. Pastoor Hans de Kort

Meimaand – Mariamaand
In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00 – 15.30 uur.

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Tijdens de viering in de Gummaruskerk te Steenbergen op zaterdag 23 mei om 17.00 uur gedenken wij: Jaan van Tillo e.v. Rinus Nijssen en Jaantje de Booij. Mededelingen: Mocht u intenties af willen laten roepen in de SLOS uitzending van de Eucharistieviering in Steenbergen, kunt u deze doorgeven aan het Parochiesecretariaat van de H. Ant. van Padua tel. :0164 – 682525 of bij H. Wouts tel.: 0164 – 682575. Onze kerk is iedere dinsdag- en zondagochtend geopend van 11.00 tot 12.00 uur om iedereen de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken. Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM. En natuurlijk kunt u iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang een kaarsje aansteken in de Antonius kapel naast de kerk. Dat geeft ons allen zeker kracht en sterkte.

Sint Martinuskerk Halsteren

Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.