Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Diamanten paar Adriaansen-Bastiaansen met de burgemeester.
Diamanten paar Adriaansen-Bastiaansen met de burgemeester. (Foto: Sophia Piesens)

Proficiat aan diamanten paar Adriaansen-Bastiaansen

HOOGERHEIDE - De broer van Corrie, die samen met Wiezy op de Land- en Tuinbouw avondschool zat, zei tegen Wiezy dat hij eens mee moest gaan naar de schaatsbaan op het Bloempjesven in de Cyperbossen. Daar zou zijn zus ook zijn en die zou hij wel leuk vinden.

Nou, dat leek Wiezy Adriaansen, 16 jaar, wel wat. Corrie Bastiaansen, 15 jaar, wist van niets maar zodra ze met elkaar kennismaakten was het een uitgemaakte zaak: ze hoorden bij elkaar. Maar bij Corrie thuiskomen mocht pas van haar als hij uit militaire dienst was en geen dienstkleding meer droeg. Daar heeft zij zich toch niet helemaal aan gehouden, want op de dag van afzwaaien nam ze hem in zijn dienstkleding toch mee naar huis.

Corrie hielp thuis op de boerderij en Wiezy ging werken als tuinman in Rilland. Doordat hij als tuinman op landgoed Mattemburgh kon gaan werken waar een tuinmanswoning bij hoorde, konden ze na zeven jaar verkering trouwen. Na een aantal jaren kochten ze een stuk grond in Hoogerheide en daar lieten ze hun droomhuis op bouwen. Drie kinderen en zes kleinkinderen kregen ze en ze zijn er dol op. Maar liefst 44 jaar hebben ze voor Corrie haar ouders gezorgd. Het is een warm gezin, waar iedereen altijd welkom is. Heel veel potten koffie worden er elke dag gezet voor iedereen die langskomt.

Toen ze nog samen waren gingen ze altijd op de brommer op vakantie met een tentje naar Limburg, later toen er kinderen kwamen werd het uiteindelijk een caravan. Heel Europa hebben ze gezien, maar Noorwegen was hun favoriete vakantieland.

Vervelen doen ze zich nooit. Wiezy heeft een mooie tuin met bloemen en een vijver aangelegd, waar ze elke dag van genieten en hij knutselt graag. Corrie breide en naaide veel, maar nu is ze dagelijks achter de computer te vinden en leest ze graag.

“We doen alles samen, we zijn een span. We hebben het heel goed saampjes, maar we missen de contacten wel door de corona.” Burgemeester Steven Adriaansen kwam het diamanten bruidspaar Wiezy en Corrie feliciteren met een boeket en een ingelijste kopie van hun huwelijksakte.

Meer berichten