Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto uit archief: Gezelschap van Ogers Lacrosse vorig seizoen. Teamsport Lacrosse kan met afstand houden weer van start.
Foto uit archief: Gezelschap van Ogers Lacrosse vorig seizoen. Teamsport Lacrosse kan met afstand houden weer van start. (Foto: )

Subsidie vanuit Amerika voor Lacrosse

REGIO - Lacrosse opent de trainingen weer dankzij versoepelde corona-maatregelen.

"Met deze jonge teamsport, waarmee je met een stok met bovenaan een netje een rubberen bal overgooit, kunnen we bijdragen aan het toch-kunnen-sporten-ondanks-Corona", vertelt Daniël Sterenborg, oprichter van Ogers Lacrosse in West-Brabant.

"Omdat je met een balletje over een grotere afstand gooit, is het eigenlijk dé ultieme sport om in tijden van afstand houden toch samen te sporten", aldus Daniël. Tot en met de zomer zijn alle dinsdagavondtrainingen Lacrosse opengesteld om de sport uit te proberen. Tot juli bij de Cort Heyligerskazerne, tegenover sportpark Rozenoord en vanaf juli op het strand bij Emma's IJssalon. Vanaf 19.00 uur met jeugd, vanaf 16 jaar mag je meedoen met de volwassenen die starten om 19.30 uur. Wel vooraf aanmelden zodat er ontsmette lacrossesticks klaarliggen: info@ogerslacrosse.nl of 06-40036639. Ogers Lacrosse is in tweeënhalf jaar flink gegroeid. "Komend seizoen zullen we dan ook teams hebben in de jeugd-, de heren- en spelers in de damescompetitie. Daarmee zijn we 'full-service'. Nog een leuk weetje: sinds een paar weken hebben we een aantal clinics gegeven in Goes. Mocht die uitbreiding met Zeeland goed gaan, dan zullen ongetwijfeld meer vriendschappelijke wedstrijden en gezamenlijke trainingen volgen." Vanwege een grote subsidie vanuit World Lacrosse in Amerika, verwacht Daniël Sterenborg dat hij andere steden, in Brabant, kan voorzien van materiaal en trainingen. Hoe dat afloopt?


Meer berichten