Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Dodenherdenking nu anders

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op 4 mei herdenken we in Nederland iedereen die sinds de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties omgekomen is. 

In de gemeente Woensdrecht hechten wij hier grote waarde aan en geven ieder jaar samen met de 4 mei comités invulling aan herdenkingen in alle kernen.

Vanwege de maatregelen die rondom het coronavirus gelden zullen de herdenkingen dit jaar noodgedwongen anders ingevuld worden. De gemeente roept op tot individueel eerbetoon en vraagt mensen om niet naar het monument te komen om 20.00 uur.
Op 4 mei zal de vlag halfstok hangen bij de monumenten en het gemeentehuis. De gebruikelijke toespraak vanuit het gemeentebestuur zal dit jaar opgenomen worden en online te zien zijn via de gemeentelijke website (www.woensdrecht.nl) en social media kanalen. Er zal een korte ceremonie plaatsvinden bij ieder monument om 20.00 uur. Hierbij is een zeer beperkt aantal mensen aanwezig, waaronder een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders, vertegenwoordiging vanuit het 4 mei comité en een lid van de muziekvereniging/harmonie. De ceremonie bestaat uit het spelen van de last post, het houden van 2 minuten stilte en het leggen van een bloemstuk.
Gedurende de dag kunnen inwoners en organisaties hun persoonlijk moment van eerbetoon bepalen bij een van de monumenten het dichtst bij hen in de buurt. Neem altijd 1,5 meter afstand in acht.

Zorg dat er niet meer dan drie mensen tegelijk bij het eerbetoon staan.