Oldtimer auto legervoertuig
Oldtimer auto legervoertuig

Rit met oude legervoertuigen

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - De "Y-cie" is een gezellige en enthousiaste vriendengroep, met als gezamenlijk doel, het onderhouden en berijden van voormalige legervoertuigen. 

Op zondag 12 april 2020 (eerste paasdag) houdt de Vriendengroep Y-cie traditiegetrouw weer een Paasrit, als opening van het seizoen.

Elk jaar wordt daarvoor een andere omgeving gekozen. Dit jaar zal deze colonnerit starten te Rilland en eindigen te Zegge. De rit loopt gedeeltelijk over Belgisch grondgebied. De lengte van het ochtend- en middagtraject tezamen is ongeveer 95 kilometer. Er zijn tot op heden 28 voertuigen voor deelname aan deze rit ingeschreven.

De dagplanning is als volgt: 09.00 uur – Verzamelen bij “Tankstation de Meeuw”, op het industrieterrein De Poort 24, 4411 PA Rilland, 09.20 uur – Briefing, 09.30 uur – Start van het ochtendtraject. Via Rilland – Stationsbuurt – langs Bath – stukje België naar Hollandseweg – Ossendrecht – Völckerpolder – Woensdrecht – Hoogerheide, 11.30 uur – Lunchpauze, bij Grandcafé/Eeterij “Le Soleil” Huijbergseweg 19, 4631 GC Hoogerheide, 13.00 uur – start van het middagtraject. Via Huijbergen – Wildert – Heikant – Nispen – Roosendaal – Zegge, 15.30 uur – Einde van de rit, bij café Kerkzicht, Onze Lieve Vrouwestraat 110, 4735 AG Zegge.

Het bouwjaar van de voertuigen ligt tussen 1940 en 1980. De voertuigen kunnen tijdens de lunchpauze te Hoogerheide en aan het einde van de rit te Zegge door het publiek worden bezichtigd. Bij de meeste voertuigen is een foto achter het stuur ook wel mogelijk (wel eerst vragen aan de eigenaar of je erin mag zitten).

Nadere informatie vindt u ook op onze Facebookpagina. Website: www.y-cie.nl contactinformatie: activiteiten@y-cie.nl..