Politieagent Frank Nolten.
Politieagent Frank Nolten. Foto: Sophia Piesens

Dorpsplatform Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Veel onderwerpen kwamen aan bod op de vergadering van het Dorpsplatform Ossendrecht.

Zo vertelde politieagent Frank Nolten dat het Openbaar Ministerie groen licht heeft gegeven voor het meten van de snelheden en beboeten bij overschrijding in de 30 km zone. De pilot begint in Calfven en wordt mettertijd uitgebreid naar andere probleemgebieden. Normaal gesproken mag er volgens de wet niet worden bekeurd in een 30 km zone omdat men ervan uitgaat dat de zone zo is ingericht dat het niet mogelijk is om er te hard te rijden. In Ossendrecht zijn die aanpassingen niet altijd mogelijk. Er zal zichtbaar en onzichtbaar snelheid worden gemeten. Doordat elke km In deze zone die te hard wordt gereden voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen, zijn de bekeuringen schrikbarend hoog.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal meldde vanuit de gemeente onder andere dat ze hopen dat deze zomer het nieuwe gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan kan worden gerealiseerd, de eikenbomen preventief worden behandeld tegen de eikenprocessierups. Bewoners van de Dominicanenstraat gaven aan dat ze zich ongerust maken over de hoofdleiding van het drinkwater in hun straat, die bestaat uit asbestcement. Deze liggen er al ruim 50 jaar en in vier jaar tijd zijn er inmiddels zes breuken geweest waardoor er de laatste keer ruim 83 kubieke liter drinkwater is verspild. De vraag is wie deze waterleiding gaat vervangen. Delta Zeeland verwijst naar de gemeente en de gemeente verwijst naar Delta Zeeland.

Het Sociale Zorgpunt in Ossendrecht moet wat meer onder de aandacht worden gebracht. Het loopt nog niet storm, al werpt het al wel vruchten af. Men kan er met allerlei vragen terecht, bijvoorbeeld over vervoer, schuldhulp, ambtelijke documenten, verwijzingen naar andere instanties, leren of verbeteren van taal, digitaal, sociaal et cetera. In ieder geval zijn aanwezig een cliëntondersteuner, mensen van het Voorzieningenteam, het To-taalhuis van de BWI en van het tablet café. Verder zijn er korte lijnen met de wijkverpleegkundige en Stadlander. 8 April en 13 mei zijn de eerstvolgende data in MFC de Drieschaar van 09.30 tot 11.30 uur.