Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Leutstoeten door Altere en De Straot

Meedoen aan kinderoptocht zaterdag en reclameoptocht zondag in Altere is nog mogelijk

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zowel in Halsteren als in Lepelstraat wordt door jong en oud de laatste hand gelegd aan originele creaties die komend weekend in diverse carnavalsoptochten zullen prijken. Traditiegetrouw vertrekt de eerste leutstoet zaterdagmiddag om 14.00 uur op De Kladde, nadat Prins Wil 1 door zijn boerenploeg uit de Kladse leem is getrokken.

In Halsteren zal de nieuwe Prins Ambrosio X zaterdagmiddag samen met zijn Nar arriveren bij De Spinool aan het Burgemeester Mastboomplein. De kinderoptocht vertrekt om 14.11 uur vanaf plein Vogelenzang. Wie mee wil doen kan zich nog aanmelden. Alle deelnemers aan de kinderoptocht, de dweilbands, Grootste Boer, LaForce, de Boerenploeg en alle belangstellenden verzamelen om 13:44 uur op het nieuwe plein nabij de Huiskamer van Halsteren. Hier zullen ze dan gezamenlijk als één stoet vertrekken naar het Burgemeester Mastboomplein om de Prins en de Nar te verwelkomen. Na dit welkom zal de Prins samen met de Spinooltjes in optocht rijden naar 't Leut'ol de Wittenhorst voor het vieren van de kindervastenavond. Dit jaar is het een bijzondere kindervastenavond waarbij ook het jeugdprotocol aanwezig zal zijn. Spinooltjes tot en met 12 jaar die mee willen doen aan de kinderoptocht zaterdagmiddag, kunnen zich nog tot en met 20 februari aanmelden. Meedoen aan de kinderoptocht is niet alleen leuk, je kunt er ook fantastische prijzen mee verdienen.
Op zondag 23 februari 2020 zal de 'Braobanse Wal Optocht' weer door de straten van Halsteren trekken. In deze optocht laten wagens en groepen uit steden en dorpen op de Brabantse Wal zien wat de Brabantse Wal op carnavalsgebied in huis heeft. Voorafgaand aan de optocht zal de reclameoptocht vertrekken. Inschrijven hiervoor is ook nog mogelijk tot en met 20 februari. De optocht wordt opgesteld in de Burgemeester Elkhuizenlaan in wijk De Beek en zal vervolgens vanaf 14.11 uur via de bekende route door de straten van 'Altere' trekken. Inschrijfformulieren voor de intocht en de reclameoptocht zijn te verkrijgen via de website van de Stichting Alterse Carnaval, www.stichtingaltersecarnaval.nl
In Lepelstraat vertrekt zaterdag 22 februari om 14.00 uur de grote optocht traditiegetrouw vanaf De Kladde. Op maandag 24 februari wordt voor de 46-ste keer de kinderoptocht gehouden in de Straot, deze keer onder met motto 'Karnaval Wa d'n Tejaoter'. Vertrek is om 14.15 uur vanaf basisschool De Wegwijzer.

Meer berichten