Prins Fon en het Snoekske op het Spektakelbal
Prins Fon en het Snoekske op het Spektakelbal Foto: Birgit van der Lee

Prinsen- en prinsessenbal

Algemeen

HOOGERHEIDE - Met een groot Prinsen- en prinsessenbal wordt op 2 februari in Café zaal Boulevard het 11 jarig jubileum gevierd van Prins Fon 1.

Het Spektakelbal zal bol staan van de activiteiten. Kleine snoekskes en snoekkinnekes kunnen zich laten schminken als lieftallige prinses of stoere ridder en in de knutselhoek hun eigen steek, kroon of riddermasker kleuren. Heb je liever een kroon of zwaard van ballonnen, dan kan dat ook. En natuurlijk is er ook aan een echt springkasteel gedacht.

Ringsteken
In de loop van de middag, als Prins Fon, de jeugdprins en hun gevolg zijn gearriveerd, is er een heus ringsteektoernooi op stokpaardjes en mogen de kinderen tijdens een vraaggesprek, Prins Fon het hemd van het lijf vragen.

Paard
Grote vraag van de middag blijft natuurlijk of het Snoekske, zoals op het promofilmpje van het bal op social media te zien is, inderdaad op een paard naar het Spektakelbal komt. DJ Arjan, Op ut leste nipperke, ’t Nuk me niks en Ier Eddut zullen de middag muzikaal opluisteren. De middag wordt afgesloten met gratis tafelfrietjes voor de Prinsen en Prinsessen. Dus kom in je aller feestelijkste prinsen/ridder of prinsessen kleding naar het feestpaleis de Boulevard! Het middeleeuwse feest begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur en zoals altijd is de toegang gratis. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van een uniek samenwerkingsverband van (bouw)clubs en dweilbands: BC de Kooi, DB ’T Nuk me niks, KS de Snoeken, DB Ier Eddut en BC de Bokkerijders. Samen met een aantal trouwe sponsoren staan zij nu al 6 jaar garant voor een waar Spektakelbal.