Hybrideband 't Nuk me Niks heeft op voorhand al een huisje geboekt voor het WK veldrijden volgend jaar in Oostende.
Hybrideband 't Nuk me Niks heeft op voorhand al een huisje geboekt voor het WK veldrijden volgend jaar in Oostende.

Hybrideband smaakmaker veldritten

Algemeen

HOOGERHEIDE – Wie wel eens bij de GP Adrie van der Poel is geweest kent 't Nuk me Niks. De Wjeeldrechtse dweilband is inmiddels zo thuis in de blubber van het veldrijden dat je 't Nuk me Niks ook rustig voor "veldritband" zou kunnen uitmaken. Het maakt 't Nuk me Niks in elk geval tot de bekendste hybrideband van Hoogerheide en alle andere veldritten.

"No Nuk, No Glory", is al Jaren de strijdkreet van 't Nuk me Niks. Het is niet voor niks een verwijzing naar het motto "no mud, no glory" dat de veldrijders en hun fans al jaren omarmen. Afgelopen weekend was dweilband 't Nuk me Niks voor de 21e keer op rij smaakmaker bij de Grote Prijs Adrie van der Poel. Het begon allemaal bij de afscheidscross van Adrie van der Poel in 2000, zo vertelt trombonist Marco Borremans: "Als de afscheidscross van je idool in je eigen dorp plaatsvindt, dan moet je daar zéker bij zijn."
Tromboniste Monique Schuurbiers en sopraansaxofoniste Marcella den Ouden bevestigen: alle zestien leden van 't Nuk me Niks houden bijna net zo veel van veldrijden als van carnaval. Het maakt 't Nuk me Niks tot de huisband van de GP Adrie van der Poel.

"Nuk" speelde niet alleen bij 21 Grote Prijzen in Hoogerheide, maar blies ook een deuntje mee toen Mathieu van der Poel voor de eerste keer als wereldkampioen werd gehuldigd, en werd op voorspraak van het comité van de GP Adrie van der Poel uitgenodigd bij het WK Veldrijden van 2018 in Valkenburg. "Dat was zo gaaf!", zegt Marcella, "iedereen wilde met ons op de foto, we zijn op de radio geweest, we zijn geïnterviewd door Sporza en als we stopten met spelen begon iedereen te roepen dat we door moesten!"

Stiekem hoopt heel Nuk dat de organisatie van de GP Adrie van der Poel ook een goed woordje bij hun collega's in Oostende, waar volgend jaar het WK plaatsvindt. "We hebben namelijk al een huisje geboekt!"

Juichen
De GP Adrie van der Poel begint voor Nuk om 9.00 uur bij Café de Boulevard, waar ze het eerste deuntje van de dag blazen en het eerste drankje nuttigen. Daarna "sukkelt" Nuk al spelend het veld in, om de veldrit tot een feestje te maken. Van de wedstrijd krijgen ze weinig mee.
Gelukkig voor de fans binnen Nuk is er een regel die zegt dat er in de laatste ronde van de wedstrijd geen muziek gemaakt mag worden: "Dan kunnen we juichen. Voor Mathieu!"

Afbeelding
Afbeelding