Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Leutige opening 'Straots tejaoter'

Algemeen

DE KLADDE/LEPELSTRAAT - Stichting Straotse Karnaval heeft zaterdagavond in Gasterij de Kladde het leutfeest 2020 geopend onder het motto 'Karnaval wa d'n tejaoter'.

Onder muzikale begeleiding van dweilband Zou 't lukke werden Prins Wil met zijn gevolg en het jeugdgevolg verwelkomd. In de loop van de avond las de grootste boer de 11 Gebooje voor. 'Het tejaoter Orkest' presenteerde samen met het Lepelstraots Plankenkoo(ts) en opnamenleijer Mr. Baseman en de oes de Vlooi het nieuwe carnavalslied. Gert Maas werd in het zonnetje gezet voor zijn muzikale inbreng. De familie Maas componeerde voor de 44-ste maal de Straotse Dreun.

Op zondag 23 februari tijdens karnaval 2020 houdt SKL het jaarlijkse Pielekesbal onder het motto 'De Straot Mix Show', een combinatie van de Voice Kids en de Playback show. Iedereen die iets wil opvoeren, uitbeelden, zingen is van harte welkom. De Straotse Karnavalskrant wordt inmiddels verspreid en er is weer een insigne gemaakt. Komende weken zal de Straot bol staan van leutige activiteiten voor jong en oud.

Ook het jeugdgevolg is van de partij op het openingsbal.