Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Nou nog 'ns wat: Saaie bende

Met zijn scherpe pen schrijft Ton Tielemans wekelijks een column.

Waar moet het naartoe met onze maatschappij? Je mag direct helemaal niks meer. Roken in de horecagelegenheden wordt nu helemaal verboden. Eerst laten ze die kasteleins allerlei rookhokken bouwen. Over een paar maanden heb je slierten met rokers voor de deur staan. Wedden dat de buren gaan klagen. Terwijl het eigenlijk heel simpel is: zet gewoon op de voordeur van een café: 'In dit café wordt gerookt' of 'In dit café wordt niet gerookt'. De klant bepaalt dan of hij binnengaat of niet.

Dan is daar het alcoholgebruik van de jeugd. Nu heeft het Brabantse Wal Festival in Hoogerheide weer een boete aan zijn jas hangen. Hoe moet je nou voorkomen dat een gast van vijftien jaar in een vriendengroep een pilsje aangeboden krijgt.

Dan de vuurwerkdiscussie die nu stevig oplaait. Eigenlijk gaat dat niet echt om vuurwerk maar om het onvermogen hier in Nederland om te handhaven. Mensen die 'crimineel' omgaan met vuurwerk moeten snoeihard aangepakt worden, laat de rest lekker knallen.

Al bij al wordt het een saaie bende in Nederland. Toch zeker omdat er ook nog eens veel te weinig bloot is op televisie. Ik weet wel dat er van die gespecialiseerde pornokanalen zijn maar daar hebben we niks aan. Lekker tussen de bedrijven door, vlak voor de EO en kort voor het slapen gaan. Leuk toch ...?

Meer berichten