Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Santarun met honderden Kerstmannen door stad

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar vindt voor de zesde keer de Bourgondische Santarun plaats en wel op 21 december om 15.00 uur. De Bourgondische Santarun is een unieke samenwerking tussen Rotary club de Brabantse Wal en Rotary Noord en wordt ondersteund door de IJsbaan van Bergen op Zoom en Staboz.

De Bourgondische Santarun is een route met maar liefst twaalf stops in de binnenstad, een route van 3,7 kilometer vol entertainment en plezier! De organisatie gaat ervan uit dat er ongeveer 400 lopers zullen zijn van jong tot oud. De opening zal verzorgd worden door: Huub Hangop in samenwerking met Boogiedown. De route wordt afgesloten met een après ski feest op de ijsbaan. Er zijn dit jaar ook prijzen te winnen: de rode lantaarn voor de laatste lopers en 'golden kerstman award' voor de best uitgedoste groep. In de afgelopen edities is er al ruim 40.000 euro opgehaald voor lokale goede doelen. De organisatie hoopt dit jaar richting de 50.000 euro te gaan. De goede doelen voor dit jaar zijn: - Leuke dingen dag; - Goed ontmoet Voedselbank; - Faces to Graves; - Odiles Rapid drumband.


De Santarun werd in 2013 naar Bergen op Zoom gehaald door Joris Volker en Gerard Worm. Ze hebben toen contact gezocht met de ijsbaan omdat deze ontstaan is vanuit Rotary de Brabantse Wal en toen net was overgegaan naar Staboz. Joris Volker en Gerard Worm zijn nog beiden volop bij de organisatie betrokken. De afgelopen jaren is er heel veel steun geweest vanuit de lokale MKB bedrijven en vele vrijwilligers! Dat mag uniek genoemd worden.
Aanmelden kan via: www.santarunbergenopzoom.nl tot vrijdag 20 december of tot 30 minuten voor de start.

Meer berichten