Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Grenswachters dames 1
Grenswachters dames 1 (Foto: Grenswachters dames 1)

Voetbaltreffen dames METO en WVV'67

Dames Grenswachters en Vivoo in het nieuw

HUIJBERGEN/PUTTE – De Ladies Derby is toe haar vijfde hoofdstuk. Zondag aanstaande wacht de confrontatie tussen de voetballende dames van METO en WVV'67.

Een op voorhand interessant duel tussen twee teams die beide de laatste weken goed op dreef zijn en bij de middenmoot van de Vijfde klasse aankloppen. Ook op een iets hoger niveau doet men van zich spreken. Promovendus Grenswachters kende een bliksemstart in de Vierde klasse, de eerste keus van Vivoo is op haar beurt mede toonaangevend in de Derde klasse. En wie goed doet, goed ontmoet!

Analyse

Vivoo dames 1 staat regionaal al vele jaren op eenzame hoogte. Coach Ruud Linders is bezig aan zijn vierde seizoen in Huijbergse dienst. Bij zijn debuut loodste hij het team naar een kampioenschap en historische hoogte. In de Tweede klasse ontmoetten de blauwblouses louter kwalitatief heel goede opponenten. Na twee leerzame seizoenen spelen ze dit jaar opnieuw in de Derde klasse. "Greetje Bogers is gestopt, drie jonge speelsters Romy Hendrickx (METO), Annika Dierink (Dosko) en Elke van Hassel (MOC'17) kwamen. Verder bleek onze keepster Charlotte Antes zwanger, waardoor routinier en alleskunner Marsha van Dijke de honneurs in de goal moest waarnemen. En niet eens onverdienstelijk. Het vergde de nodige aanpassingen waardoor we enkele puntjes te weinig hebben en nu op de vierde plek staan."

De positie brengt de coach dichtbij zijn doelstellingen. Zijn team denkt daar duidelijk anders over. "Top 3, dan ben ik tevreden. De meiden gaan echter voor meer. Louter de titel telt en hier hebben ze alles voor over. Ze hebben een ongelofelijke drive. Steevast zijn er 14, 15 op de training. Nieuw is de analyse op de eerstvolgende trainingsavond na een wedstrijd. Ze komen een kwartier eerder en vervolgens wordt in een half uur het duel nog eens doorgenomen. Wat ging goed, wat ging fout?", aldus Ruud Linders.

De dadendrang van Vivoo dames 1 bleef niet onopgemerkt. Na shirtsponsor Jumbo eerder wist de enthousiaste groep nu ook Bistro Het Raedthuys uit Hoogerheide als gulle gever van de trainingspakken te strikken. Na eerdere gestes aan METO-jeugd en WVV-3 kon uitbater Niels Kuijlen weinig weerstand bieden aan de charmes en/of familiale druk van de Huijbergse dames!

Niveau

Na het kampioenschap denderde Grenswachters ook in de Derde klasse door. Na vier zeges werd het tweemaal verslagen. "Het niveau is pittig. Met tegenstanders die je echter voltallig moet bestrijden. Keshia Jubitana is zwanger en derhalve niet inzetbaar. Daarnaast hebben Merel Janssens (arm) en Manouk Rasenberg (sleutelbeen) zware blessures en zijn Tamara van den Bergh en Kelly Versteeg niet topfit. Desondanks mikken we op de top-5. Inderdaad, in nieuwe outfits. De familie Roeken is trouw supporter van het team en dochter Daphne. De link naar MFC De Biezen was hiermee snel gelegd", lacht Grenswachters-trainer Kevin Llacer.

Meer berichten