Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Midden op plein Vogelenzang zijn voorzieningen getroffen om een grote kerstboom te plaatsen; langs de Dorpsstraat is de laad/los strook vergroot.
Midden op plein Vogelenzang zijn voorzieningen getroffen om een grote kerstboom te plaatsen; langs de Dorpsstraat is de laad/los strook vergroot.

Extra plek voor kerstboom op plein Vogelenzang

HALSTEREN - Op het nieuwe plein Vogelenzang is afgelopen donderdag een speciale plek aangelegd voor het plaatsen van een grote kerstboom. De voorziening in de buurt van het beeld Lezend meisje is dusdanig aangelegd, dat er ieder jaar opnieuw een kerstboom weggezet kan worden.

Het bestuur van de winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren heeft bij de gemeente voor elkaar gekregen, dat ongeveer op het midden van het plein de permanente voorziening is gemaakt. "Bij het realiseren van een dergelijke voorziening komt meer kijken dan je zou denken", licht Chris Grinwis van de winkeliersvereniging toe. "Om een kerstboom van formaat veilig en stabiel weg te kunnen zetten, moest er een flinke stalen pijp diep de grond in. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een kerstboom bij een flinke wind zomaar omwaait. We praten over een eenmalige investering vanuit de gemeente voor een voorziening die ieder jaar gebruikt kan worden. Eventueel ook nog voor iets anders dan een kerstboom."

Geste
Plaatsing van de acht meter hoge kerstboom die een dezer dagen plein Vogelenzang wekenlang zal gaan sieren komt tot stand in goede samenwerking met Tuintechniek van Rijswijk. Dit bedrijf sponsort de boom en J. Huijsmans Infra en Techniek biedt het transport per dieplader gratis aan. Van Rijswijk: "Als Halsterse bedrijven zien we dit als een beloning voor de komst van het plein in het dorp." De kerstboom wordt ook versierd, dus de totale aankleding wordt verzorgd. Ook Rabobank Zuidwest-Brabant draagt een steentje bij.

Groen
Op het nieuwe plein zijn afgelopen week de diverse groenvoorzieningen ingevuld met boompjes en planten en er zijn lage heggetjes weg gezet. "Binnen afzienbare tijd zal ook de geplande definitieve grote boom geplant worden. Dit is een boom van enige leeftijd die met een grote kraan geplaatst zal moeten worden. Bij de ontwikkeling van Vogelenzang hebben initiatiefnemers Stadlander, Gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed bepaald dat de beplanting onderdeel uitmaakt van het totale project", legt Chris Grinwis uit. Het reguliere onderhoud zal vanuit de gemeente verzorgd worden.

Aan het nieuwe plein bij Vogelenzang is overigens afgelopen week nog een aanpassing gepleegd. Omdat er klachten waren over het gebruik van de laad- en los strook langs de Dorpsstraat is die vergroot.

Meer berichten