Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Evert Weys burgemeester

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Wethouder Evert Weys van gemeente Bergen op Zoom wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek.

Een jaarlang is hij wethouder in de gemeente Bergen op Zoom geweest. In eerste instantie tijdelijk, vanwege het uitvallen van Arjan van der Weegen, later als opvolger van diezelfde Van der Weegen. Binnenkort vertrekt Evert Weys echter naar de gemeente Hilvarenbeek. Daar maakte de gemeenteraad dinsdagavond 3 december, bekend dat Weys wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van die gemeente. 5 februari 2020 staat de installatie van burgemeester Weys op de agenda van de gemeenteraad in Hilvarenbeek.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom vindt het voor Evert Weys een mooie kans. Aan de andere kant had het college de samenwerking met Weys ook graag voortgezet tot het einde van deze collegeperiode. "We gunnen het Evert natuurlijk dat hij deze stap in zijn carrière al zo snel kan zetten. Hij heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het burgemeesterschap ambieerde. Als dat dan op je pad komt, moet je die kans ook met beide handen aangrijpen", aldus burgemeester Frank Petter.

Evert Weys (46) is bij zijn afscheid 1 jaar wethouder geweest in Bergen op Zoom. Hij was ruim 7 jaar raadslid voor Gemeentebelangen Werknemerspartij (GBWP), waarvan bijna 5 jaar fractievoorzitter. Hij zit al sinds 2006 in de plaatselijke politiek. Vanaf dat moment was hij duo-burgerlid voor GBWP.

Bestuur, fractie, wethouders en partijleden van GBWP zijn trots op deze ontwikkeling en de kansen die het burgemeesterschap biedt voor Evert zelf. Middels een eerste reactie delen ze graag hun vreugde met de burgers. Ad Vermeulen (voorzitter GBWP):

"We mogen als GBWP trots zijn dat onze wethouder burgemeester gaat worden. Namens GBWP spreek ik onze enorme waardering uit voor zijn jarenlange inzet en bijdragen en wens ik hem een mooie tijd met zijn gezin in Hilvarenbeek."

Reactie Aydin Akkaya (fractievoorzitter GBWP): "Voor mij geen verrassing dat Evert burgemeester wordt. Hij verdient het. Ik heb jarenlang met hem mogen samenwerken en veel van hem geleerd. Ik wens hem alle succes toe in Hilvarenbeek."

Reactie Patrick van der Velden (wethouder en locoburgemeester Bergen op Zoom): "Ondanks dat ik het erg jammer vind dat Evert het college en de Bergse politiek verlaat, ben ik enorm trots dat mijn collega deze kans krijgt en pakt. Ik heb samen met Evert Weys en Arjan van der Weegen met enorm veel passie en plezier gewerkt aan een sterk GBWP. Dit is voor Evert een enorme bekroning voor zijn vele goede werk daarin."

Reactie Arjan van der Weegen (partijleider GBWP): "Kwaliteit en ambitie komen samen. Aan de ene kant is het jammer voor onze club, maar het is geweldig dat Evert de kans krijgt zijn ambities waar te maken. Hilvarenbeek krijgt een uitstekende burgemeester, daarvan ben ik overtuigd."

Natuurlijk heeft dit nieuws gevolgen voor de bezetting van het college en rolverdeling binnen de fractie van GBWP. Op het proces van opvolging van Evert Weys komt GBWP later terug.

Meer berichten