Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Mariëlle Hooghiemstra leest op donderdagmiddag voor in 't Weike; To Karremans geniet.
Mariëlle Hooghiemstra leest op donderdagmiddag voor in 't Weike; To Karremans geniet.

Genieten van storytelling in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Sinds enkele weken wordt er in buurthuis 't Weike in Lepelstraat voorgelezen voor volwassenen. Vanaf heden zal dat op de donderdagmiddag zijn van kwart voor vier tot kwart voor vijf. Er wordt voorgelezen uit werken van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Voornamelijk korte verhalen, liefst over gebeurtenissen die in het dagelijks leven van vroeger en nu gebeurd kunnen zijn. De afgelopen weken zijn schrijvers als Midas Dekkers, Cyriel Buysse en Simon Carmiggelt al aan bod geweest. De diverse verhalen gaven al meerdere keren aanleiding om herinneringen op te halen aan vroeger.

Populair
"De inspiratie om te starten met voorlezen voor volwassenen, is begonnen tijdens een reis door Schotland", vertelt initiatiefneemster Mariëlle Hooghiemstra-Nuijten. "We zagen er een aankondiging op een buurthuis: 'Storytelling night'. Er zou worden voorgelezen voor volwassenen en geïnteresseerden konden zich een kwartier voor aanvang melden. Het bracht mij op een idee. Vroeger keek ik op tv naar Simon Carmiggelt die voorlas uit eigen werk. En nog eerder luisterde ik met mijn opa en oma naar de hoorspelen op de radio. Op dit moment zijn de abonnementen via internet op Storytelling af te nemen. Bij dit abonnement krijg je bestanden met voorgelezen boeken ter beschikking. Ook de luisterboeken worden steeds populairder. Dit alles bij elkaar maakte dat we vanuit een samenwerking tussen KBO en SKW begonnen zijn om ook in Lepelstraat te starten met voorlezen voor volwassenen."

Het gaat vooral om de gezelligheid. Bovendien, wanneer het lezen meer en meer moeite kost, geeft het toch de kans om te luisteren naar boeken. "Het bezoekersaantal is de afgelopen week al gestegen en we hopen op nog meer mensen die gezellig met ons samen komen luisteren naar de verschillende verhalen", aldus Marielle Hooghiemstra.

Meer berichten