Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Woensdrechtse Boerendag 2019

WOENSDRECHT - In het tweede weekend van september is het weer zover: zondag 8 september aanstaande vindt de 13e editie plaats van de Woensdrechtse Boerendag aan de Reimerswaalweg. De kassa's gaan op zondag open om 09:00 uur (entree €3,00) en alle activiteiten starten om 10:00 uur. De dag hieraan voorafgaand, zaterdag 7 september, zal traditiegetrouw de tractoren toertocht door kernen van de Gemeente Woensdrecht trekken. Start is om 13.00 uur.

Gezin, natuur en vernieuwing
Vorig jaar is vanuit de organisatie de start gemaakt met het zich meer richten op het gezin; zo maakte de braderie plaats voor een fraai doch bescheiden maisdoolhof. Dit jaar komt de focus op het gezin versterkt terug.

Boerenerf vernieuwd
De stal was aan vervanging toe en is geheel vernieuwd. In de nieuwe optrek vinden we de gebruikelijke activiteiten met (knuffel)biggetjes, (aai)kalveren, kippen, een ezel en een pony. Ook de broedmachine met de kuikentjes mag niet ontbreken. Nieuw is een virtuele rondgang door een varkensstal gezien door een 3D bril.

Nieuw zijn onder meer ook de traptrekkertjes en het genot van snoepgroenten die beschikbaar zijn gesteld.

Maisdoolhof met kwis
Veel groter dan vorig jaar en met een frissere aanblik – na de zeer droge zomer in 2018 – prijkt het doolhof aan de Reimerswaalweg. Dit jaar is er een nieuwe brug getimmerd om op te klimmen en van het uitzicht te genieten. Ook deze keer is het zoeken in het doolhof niet alleen naar de juiste route maar ook naar de verborgen plekjes: de doolhofkwis kent dit jaar 12 afbeeldingen van dieren. Als je ze allemaal vindt en invult op een formulier maak je kans op een leuke prijs: 3 waardebonnen van €50, te verloten onder de juiste inzenders.

Kidsfun in de open lucht
Naast het maisdoolhof is een gedeelte van het weiland ingericht als speelhoek voor de kinderen met de stro piramide, de zandberg, springkussens en een hindernisbaan.

Oude ambachten: een ware revival
Veel oude ambachten keren terug uit vorige edities, maar dan in veel grotere getale in een editie. Op dit moment zien we onder meer de komst tegemoet van een mandenmaker, een houtdraaier, een besteksmid, een klomp- en brandschilder, een pottenbakker/glazuurder, een leerbewerker, een glas-en-lood bewerker en een glasblazer. Omgeven door een worstenmaker, de kaasetalage, de bijenhouderij en het spinnen/weven.

Paarden en schapen
De zondag wordt ingevuld met een uitgebreid programma van shows met paarden. Uiteraard ontbreekt het ponyrijden niet. Evenals de kramen met paardenartikelen. Twee schapenhoeders demonstreren doorlopend hoe de schapen gedreven worden.

Tractoren en machines
Tractoren en machines zijn op zondag in grote getale aanwezig – niet alleen de deelnemers aan de tractoren tocht op zaterdag. Zij showen vol trots hun dierbare bezit en sommige tractoren laten zien hoe je het land bewerkt. Vorig jaar voor het eerst, maar een groot succes: beleef de tractoren simulator en voel je als een ervaren rijder achter het stuur van een tractor.

Hapje, drankje en amusement
Nieuw in de tent en het horecaplein: ontbijtbuffet en optreden van Edrie Antonissen. In de tent kan iedereen van 09:00 – 11:00 uur tegen betaling van €10 per persoon gebruik maken van een uitgebreid ontbijtbuffet. Op het horecaplein kunnen de bezoekers in de tent of op het terras genieten onder het genot van een hapje of een drankje genieten van de optredens van om 13:00 uur Amusementskoor Toontje Hoger, Toontje Lager en om 15:00 uur Edrie Antonissen, de populaire vertolker van het moderne Nederlandstalige boerenlied. DJ DAVE verzorgt de rest van de middag de muziek in de sfeer van de Boerendag.

Speciaal is ook de nieuwe muntenkassa: een verbouwd bushokje, beschilderd in de sfeer van de Boerendag.

Bezoek burgemeester van de Gemeente Woensdrecht
Als alles volgens planning verloopt richt burgemeester Steven Adriaansen van de Gemeente Woensdrecht rond 14:30 uur zich tot het publiek om met een woordje te doen in het kader van de start van de Brabantse Wal Week met de Woensdrechtse Boerendag.

Dankzij sponsors en vrijwilligers
'De Woensdrechtse Boerendag kan alleen tot stand komen door de inzet van ons team van vrijwilligers en de financiële ondersteuning door de sponsors van ons evenement.

Meer berichten