Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Een rondleiding door de boomgaard achter 't Blickvelt in Woensdrecht.
Een rondleiding door de boomgaard achter 't Blickvelt in Woensdrecht. (Foto: Corina Kuijlen)

Blickvelt Hoogstam Boomgaard

WOENSDRECHT - Het gaat goed in deze zuiver biologische gaard achter 't Blickvelt. De geur van het frisse groen komt je tegemoet wanneer je het hek passeert. Heerlijk nu weer dit ouderwetse fruit te zien, te ruiken en te proeven.

Bijvoorbeeld de Bellefleur, de Winterjan, de Brederode en de zeer bijzondere Malus Ballerina. Alle vijftig hoog resistente oude fruitsoorten kan men hier zien en ervaren. Op een rondleiding komt dan ook het rustige en gezonde leven naar boven. Zie voor een rondleiding de website van de Brabantse Wal: www.vvvbrabantsewal.nl/nl/activiteitenkaart.

Bij Hoogstam Boomgaard 't Blickvelt krijg je, desgewenst, adviezen voor mooie fruitbomen in de eigen tuin. Ook notenbomen, als schone schaduw hoogstambomen, voor groenstroken en langs fietspaden zijn in deze gaard aanwezig. Ook zij behoren tot de vijftig verschillende oude rassen.

Er is van alles voorzien. Noem daarbij ook de uitgebreide insectenwal, oorwurmpotjes, valkenkooi en een houten muziekinstrument (xylofoon). Interessant voor zowel jong als oud.

Een bezoek aan de Blickvelt Hoogstam Boomgaard biedt vele voordelen en, uiteraard, zeker het consumeren van het zuiver biologische fruit. Een rondleiding eindigt met 'iets toepasselijks': pruim, peer, appel, net wat dan consumptierijp is. Ook is het mogelijk om zonder afspraak op dinsdagmiddagen tussen 14:00 en 16:00 uur de boomgaard te bezoeken. Het super gezonde en smaakvolle biologisch fruit is dan tegen een vergoeding te verkrijgen. Droomden wij vroeger al niet van een grote winterrietpeer of van Comtesse de Paris? Geniet maandenlang van dit heerlijke stooffruit.

Deze 0,5 hectare boomgaard, op de vroegere uitlopers van de rivier De Schelde, biedt nogal wat! Welkom achter dorpspunt ‘t Blickvelt in Woensdrecht, namens alle vrijwilligers, J. Vermue (0164-620283).

Meer berichten