Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

BWI: De Huiskamers, even ertussenuit in de buurt

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht organiseert en ondersteunt, samen met andere ketenpartners, de Huiskamers. Iedere week wordt er in elke dorpskern van de gemeente een Huiskamer georganiseerd. Het is een plek waar men ongedwongen anderen kan ontmoeten om een praatje te maken, een puzzel te leggen of een krant te lezen. Men kan er een kopje koffie of thee drinken met een koekje erbij. Net zoals in een echte huiskamer, maar toch even anders.

Men wordt bij de Huiskamer met open armen ontvangen door een aantal gastvrouwen- en heren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan men kan meedoen, mocht men daar zin in hebben. Bijvoorbeeld een bingo, een kerststuk maken, of een paasbrunch bereiden. Natuurlijk mogen de gasten zelf ook een initiatief aandragen. En mocht men wat willen zien veranderen of een bepaalde kwestie willen bespreken, dan is hier altijd de gelegenheid voor. Tevens komt de wijkzuster vaak langs en houdt dan spreekuur in de Huiskamer. Zij kan meestal direct een aantal vragen beantwoorden en anders doorverwijzen naar de juiste instantie.

De bezoekers zijn erg enthousiast over de Huiskamers. Zo vertelt een gast: 'Het is er altijd gezellig en je bent onder de mensen.' En een andere bezoeker zegt: 'Mensen die ik uit het oog ben verloren, kwam ik weer tegen in de Huiskamer. Een fijn gevoel.' Iedereen is welkom bij de Huiskamers. De entree is gratis, maar voor de koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd, evenals voor de deelname aan een activiteit. Een overzicht van de locaties en tijden van de verschillende Huiskamers:


Ossendrecht: Wooncomplex De Hille (De Cichorei)
Dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur

Putte: De Beukenhof (Beukendreef)
Dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur

Woensdrecht: Dorpspunt 't Blickvelt (Dorpsstraat)
Dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur

Huijbergen: Broederhuis Ste. Marie (Boomstraat)
Donderdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur

Hoogerheide: Stichting Titurel (Ossendrechtseweg)
Donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur

Mocht men interesse hebben mee te helpen bij de Huiskamers als gastvrouw- of heer, dan kan men contact opnemen met de coördinator vrijwilligerswerk Marianne Kweekel:
e-mail: m.kweekel@bwiwoensdrecht.nl

Telefoon: 0164-672049

Meer berichten