Afbeelding

Recept van de week: Sperziebonen in tomatensaus

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: sperziebonen in tomatensaus.

Wat heb je nodig?
- 300 gram rijst
- 600 gram tomatenblokjes
- 800 gram sperziebonen
- 2 uien
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 200 ml water
- 2 theelepels paprikapoeder
- olijfolie
- zout en peper
- verse peterselie.

Bereiding
Zet een pan water op en kook de rijst. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de uien, knoflook en rode peper in stukjes en fruit deze aan in een pan met een scheut olie. Na circa 2 minuten voeg je de sperziebonen, tomatenblokjes, de kruiden en het water toe. Laat dit nu 15 tot 20 minuten pruttelen totdat de sperziebonen zacht zijn. Ondertussen snijd je de peterselie fijn. Meng de gekookte rijst met de peterselie en serveer met de bonensaus.

Eet smakelijk!

Diana Rens