Bradley Smeekes hoopt tijdens de derby ODIO-WVV'67 opnieuw op speelminuten en een rol van betekenis te kunnen spelen.
Bradley Smeekes hoopt tijdens de derby ODIO-WVV'67 opnieuw op speelminuten en een rol van betekenis te kunnen spelen.

Derby om kampioenschap van Woensdrecht

Algemeen

OSSENDRECHT – Men staat aan de vooravond van enerzijds wel of misschien toch wee. Grenswachters vecht nog altijd voor lijfsbehoud, Vivoo lijkt voor het derde seizoen zeker van een nacompetitie-ticket. In de Vierde Klasse A hebben de Woensdrechtse afvaardigingen al enkele weken geen zicht op een niveau hoger of lager. In de resterende drie duels zoeken METO, ODIO en WVV'67 hun motivatie in de vraag: wie wordt Woensdrechts beste? In de derby ODIO-WVV'67 kunnen zondag beide teams elkaar reeds de sportieve loef afsteken!

Steenworp
Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie bieden is, wanneer de statistieken in het voordeel zijn, het wel een fijn ruggensteuntje. En derhalve reist WVV'67 met een gerust hart af naar Sportpark De Heiloop in Ossendrecht. Sinds twee decennia speelden 'groenwit' negenmaal in competitieverband tegen 'groenzwart'. Tegenover de viervoudig WVV-winst en drie gelijke spelen staat slechts een tweetal Ossendrechtse zeges. En als het aan Bradley Smeekes ligt, blijft het daarbij.

De allrounder van WVV'67 woont op nog minder dan een steenworp van de ODIO-accommodatie. Logischerwijs zette ook Bradley Smeekes (22) zijn eerste voetbalschreden in dienst van de voetbaltrots van Ossendrecht. "Als klein jochie leerde ik bij ODIO voetballen. Via de jeugd maakte ik de overstap naar de senioren en beleefde als speler van het tweede elftal enkele mooie seizoenen met bekerwinst en kampioenschap. En als zodanig mocht ik in de seizoenen 2014-2015 debuteren in de hoofdmacht en het jaar erop verschillende keren meedoen. Het seizoen daarna viel ODIO 2 door diverse omstandigheden een beetje uit elkaar. Daarnaast was ik ambitieus en wilde zo hoog mogelijk spelen. Bij ODIO was geen plaats voor mij in de selectie dus ik besloot om me heen te kijken. De keuze viel al snel op WVV'67. Logisch, mijn vader was daar al als trainer van het damesteam actief, alwaar mijn zusje meespeelde."

Revalidatie
Bradley Smeekes vormde een van de nieuwe 'aankopen' die mede aan de basis van de wederopbouw WVV'67 in de Vijfde Klasse stond. Op verschillende posities speelde hij onder Hans Vos in alle wedstrijden en promoveerde via de nacompetitie. Een niveau hoger ging het echter verre van crescendo. "Ik liep tegen diverse blessures aan. Die aan m'n hamstring speelde echter het meeste parten. Heb nog wel wat gespeeld, tegen beter weten in. Bij aanvang van het nieuwe seizoen ben ik met de nieuwe trainer Gerard Lazarom gaan kijken hoe de blessure te behandelen. We besloten om het zeker niet te forceren en door dry needling ben ik stapje voor stapje terug gekomen. En de laatste weken toch al weer diverse keren in de basis begonnen. Het gaat de goeie kant op", aldus de operator bij Shell Moerdijk. Tijdens de derby ODIO-WVV'67 hoopt Bradley Smeekes opnieuw op speelminuten en een rol van betekenis te kunnen spelen. Prognose? "Ik houd het op 1-3 met een paar goals van mij. Of een paar assists, dat is ook goed. Waar we het eerder van individuele klasse moesten hebben daar staat er dit seizoen een echt team. We weten wat we als collectief kunnen. Ons seizoen is met de huidige positie in het linker rijtje al geslaagd. We willen echter meer en nu ook de beste van de zuidwesthoek worden. Zondag kunnen we een stap zetten. Ik kijk er enorm naar uit. Spelen tegen vrienden en oud-teamgenoten blijft speciaal. Nee, nog geen grootspraak van mijn kant. Je voeten laten spreken, dat is het beste!", knipoogt Bradley Smeekes.

Historie:
1997-1998:ODIO - WVV'67 1 – 3; Odio: Tony van Dijke, WVV'67: Peter Adriaansen, Nico Overbeeke, Arjan Adriaansen. 1999-2000: ODIO - WVV'67 2 – 2; Odio: Arjan Janssen (2). WVV'67: Stefan van de Velde, Bart Vermunt. 2005-2006: ODIO - WVV'67 0 – 1; WVV'67: Kevin van Loon. 2007-2008: ODIO - WVV'67 4 – 1; Odio: Mitchell Elenbaas (2), Bart Corré, Jos Janssen. WVV'67: Kevin van Loon. 2012-2013: ODIO - WVV'67 0 – 0. 2013-2014: ODIO – WVV'67 2 – 0; Odio: Mitchell Elenbaas, Coen Michielsen. 2014-2015: ODIO-WVV'67 1 – 2 ; Odio: Paul Jansen. WVV'67: Ronald Bogers, Kevin van Loon. 2015-2016: ODIO – WVV'67 2 – 3; Odio: Mitchell Elenbaas (2). WVV'67: Stephan van Hooijdonk, Robin Schipperijn, Kevin van Loon. 2017-2018: ODIO – WVV'67 3 – 3; Odio: Albert van der Kooij, Nic Melsen, Coen Michielsen. WVV'67: Youri van der Meulen, Marinus Knoops, Quirijn Schevenhoven.