Vanuit de lucht is de uitbreiding bij Boerderij Den Hof goed in beeld.
Vanuit de lucht is de uitbreiding bij Boerderij Den Hof goed in beeld.

Uitbreiding boerderij Den Hof op Buitenlust

Algemeen

HALSTEREN - Op de boerderij van familie Oerlemans aan Buitenlust in Halsteren heerst altijd volop bedrijvigheid. In verband met uitbreiding met nieuwbouw op het terrein wordt bij Boerderij Den Hof momenteel extra de handen uit de mouwen gestoken.

"Het is de bedoeling dat de nieuwbouw voor de aanstaande jaarlijkse Open Dag klaar is. In de nieuwe voorziening wordt voor een-derde deel een werkplaats gehuisvest voor de zorg die we bieden; twee-derde deel gaat dienen als loods voor de werktuigen. We hopen de loods bij de Open Dag op vrijdag 31 mei te betrekken, ook al is het momenteel nog een behoorlijke bouwput", legt Mieke Oerlemans uit. Uitbreiding van Boerderij Den Hof in de prachtige omgeving moet landschappelijk verantwoord zijn. "Voorwaarde bij de uitbreiding op het terrein is, dat er landschappelijke elementen voor in de plaats komen. Daarom is er een ven aangelegd om water te hergebruiken. Ook worden er bomen geplant." Met de nieuwbouw komen er meer mogelijkheden in de zorg die Boerderij Den Hof biedt. "Zo ontstaat er extra ruimte voor activiteiten in met name de middaguren. We denken onder andere aan het opknappen van werktuigen en lassen. Ook krijgen we met deze uitbreiding wat meer voorraadruimte bij de winkel." Op Boerderij Den Hof zijn doorgaans tussen de tien en vijftien 'hulpboeren' dagelijks in de weer. Ze verzorgen er de koeien en houden het terrein, tuin en bos in de nabije omgeving netjes. Zo vergt het Blotevoetenpad extra aandacht. Met de werkplaats straks erbij ontstaan er nog meer mogelijkheden voor de hulpboeren, die zich echt thuis voelen op de boerderij. Er zijn ook vrijwilligers actief.

Open Dag

Op vrijdag 31 mei, de dag na Hemelvaart, staat Boerderij Den Hof weer in het teken van de jaarlijkse Campina Open Dag. Deze dag wordt altijd buitengewoon druk bezocht. Vorig jaar kwamen zo'n vierduizend belangstellenden een kijkje nemen. Jong en oud kan zich tussen 10.00 en 16.00 uur heerlijk uitleven. "Er komen weer allerlei kraampjes op het erf te staan. Zo zullen onder andere de bijenvereniging en een sieraden- en poppenkledingmaakster zich presenteren. Natuurlijk zullen de ijscoman, een aardbeienkraam en proefstand met Campina-producten niet ontbreken", aldus Mieke Oerlemans. Kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan die vanuit de organisatie van de Rovers Run wordt opgezet. Ook is er een springkussen en kan iedereen meedoen aan allerlei spelletjes. Kortom: noteer de Open Dag van Boerderij Den Hof alvast in de agenda!