Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Uitreiking van de cheque door leerlingen van Steenspil aan leden van Roparunteam De Brabantse Wal.
Uitreiking van de cheque door leerlingen van Steenspil aan leden van Roparunteam De Brabantse Wal.

Leerlingen Steenspil rennen en fietsen bijna 1200 euro bijeen voor Roparun

HALSTEREN - Waar een leerproject van zes weken op vmbo-school Steenspil al niet toe kan leiden. Woensdagmiddag mocht een delegatie van Roparunteam De Brabantse Wal op de school aan Steenspil in Halsteren een welkome cheque in ontvangst komen nemen.

Een groep leerlingen uit het vierde leerjaar heeft zich afgelopen zes weken bijzonder ingespannen om een door hen georganiseerde run-bike-run tot een succes te maken. Onder het toeziend oog van docent Corina Oudesluijs hebben deze sportieve Steenspillers bedrijven en andere sponsoren benaderd. Ook wisten ze volop paaseitjes te verkopen.

Sportief

Als afsluiting van het Roparun project kwamen de enthousiaste leerlingen verdeeld over drie groepjes zelf in actie. Vanaf de start bij Steenspil moest er ruim 12 kilometer hardlopend en fietsend afgelegd worden. Beurtelings ging er een teamlid duizend meter lopen om vervolgens afgewisseld te worden. De run-bike-run verliep zelfs veel sneller dan was verwacht want drie kwartier eerder dan de geplande finishtijd was iedereen binnen.

Nadat de leerlingen op adem waren gekomen, volgde de officiële overhandiging van de cheque aan leden van Roparunteam De Brabantse Wal. Met het prachtige bedrag van om precies te zijn €1190,00 waren de 'Roparunners' bijzonder verheugd. Team De Brabantse Wal streeft naar een totaalbedrag van zeventien- tot achttienduizend euro in juni dit jaar.

Zelfstandig

Docente Nicolle van Groningen en afdelingsmanager Michel van Loon benadrukken dat 'de leerlingen helemaal zelf verantwoordelijk zijn voor het welslagen van het project': "We zijn bijzonder trots dat de leerlingen zelf het initiatief hebben genomen voor deze actie. Soms was het best spannend, niet alleen voor hen zelf maar ook voor hun docenten. Het is de kunst als begeleider van de leerlingen vooral op de achtergrond te blijven functioneren. Zo worden ze klaargestoomd voor de maatschappij waarin ze ook hun eigen boontjes zullen moeten doppen."

Herhaling

De samenwerking van Steenspil en Roparunteam De Brabantse Wal is als bijzonder positief ervaren. Koen van Oevelen: "Als Roparunteam waarderen we de inzet van Steenspil voor het doel dat wij nastreven bijzonder. Als het aan ons ligt, zetten we in de toekomst deze samenwerking graag voort. De manier waarop dit onderwijsproject is opgezet, leent zich bij uitstek voor herhaling. Als team De Brabantse Wal willen we hier heel graag aan mee blijven werken."

Meer berichten