Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Folkert Oostra won de Ronde van Huijbergen in 2018.
Folkert Oostra won de Ronde van Huijbergen in 2018.

Huijbergs 'klassiekertje' start met nieuwe voorzitter

HUIJBERGEN – Het NK Veldrijden in Huijbergen is nog maar nauwelijks achter de rug of het is al tijd voor het volgende wielerfeest in de Huijbergse kern: de derde Wielerdag staat op zondag 24 maart op de agenda. Huijbergens eigen klassieker start met een nieuwe voorzitter voor het ambitieuze Wielercomité Huijbergen.

Om 15.15 uur, vlak voor de start van de wedstrijd voor elite/beloften, presenteert het Huijbergse Wielercomité haar nieuwe voorzitter aan de wereld. Erwin van den Broek is geen onbekende in het wielerwereldje. Als voorzitter van de 'Hel van de Pin' weet hij al jarenlang massa's publiek te mobiliseren voor de bekendste wielerwedstrijd met platte sturen in Wouwse Plantage. Die kunde en ambitie gaat hij vanaf nu ook inzetten voor Wielercomité Huijbergen. "In Erwin vinden wij een voorzitter met een sporthart, die veel managementervaring en minstens zo veel ambitie heeft", zegt secretaris Jeroen van Wezel. "Erwin is een waardige opvolger voor Carel-Jan Reuver, die de afgelopen vier jaar veel moois met ons heeft gerealiseerd."

Spektakel

Met de Huijbergse Wielerdag heeft het Wielercomité een geliefd concept neergezet, dat op 24 maart 2019 zijn derde editie beleeft. De jeugdwedstrijd, die om 10.00 uur start, is even spectaculair als de Ronde van Huijbergen voor Nieuwelingen, Junioren en Elite/beloften die respectievelijk om 12.30 uur, 13.45 uur en 15.30 uur starten. Van Wezel: "Onze grote kracht is dat onze wedstrijd voor elite/beloften de 100 kilometer meeste criteriums zijn zo'n 80 kilometer lang, maar juist tussen de 80 en de 100 kilometer zie je de echte toprenners komen bovendrijven. Dat is het spektakel dat wij ons publiek willen bieden." Die formule werkt, want er hebben zich al meer dan 300 renners ingeschreven. De KNWU heeft een speciale dispensatie verleent, zodat er zich in Huijbergen geen 100, maar 120 elite/beloften renners kunnen inschrijven. Daartussen bevinden zich nog steeds lokale helden, zoals Woensdrechtenaar Koen van de Klundert, Halsternaar Frenky van der Vorst en Hoogerheidenaar Lars van der Poel, neef van Mathieu.
Zoals gebruikelijk bevindt de start- en finishlijn zich in de Dorpsstraat en is het parcours gratis toegankelijk. "De weersvoorspelling ziet er prachtig uit", belooft Van Wezel. "En met het huidige deelnemersveld wordt het sowieso een spectaculaire wedstrijd. We hopen op veel publiek, net als vorig jaar. Toen hadden we de sfeer van een 'ouderwetse' dorpsronde. Niks kan daaraan tippen, voor wielerliefhebbers is dat de mooiste zondagmiddag, en die kun je dus in Huijbergen beleven! We hebben hier ons eigen klassiekertje!"

Meer berichten