Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Alle dansers van House of Marqeez zetten hun beste beentje voor bij de inzamelingsacties.
Alle dansers van House of Marqeez zetten hun beste beentje voor bij de inzamelingsacties.

House of Marqeez start inzameling

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Met het EK en WK streetdance in het vooruitzicht, zijn de wedstrijddansers van House of Marqeez zich al volop aan het voorbereiden. Het is echter niet zo vanzelfsprekend dat alle kinderen kunnen gaan, vanwege de hoge kosten die aan de wedstrijden zijn verbonden. Daarom zet de hele dansschool zijn beste beentje voor met twee inzamelingsacties.

House of Marqeez is een dansschool gevestigd in Bergen op Zoom en is opgericht door Volkan Tasdan. De dansers komen uit de hele regio, van Putte tot Sint Philipsland tot Roosendaal en alles ertussen. Met zoveel getalenteerde kinderen is de energie voelbaar in de oefenruimtes, en ook de ouders kunnen hun enthousiasme niet inhouden. "De kids doen het ontzettend goed", vertelt Ilse van Linden, moeder van wedstrijddanser Xam. "We willen ze dan ook allemaal de kans geven om mee te gaan naar het EK en WK. Het belangrijkste is dat alle dansers mee kunnen doen, want ze werken er ontzettend hard voor."

Om dit doel te verwezenlijken kunnen er flessen en kratten bij de kinderen ingeleverd worden, maar ook gebruikt textiel. "Eigenlijk zijn er in iedere kern meerdere locaties waarbij mensen terecht kunnen voor de inzameling", legt Ilse uit. "De flessen en kratten kunnen tot mei ingeleverd worden en daar zit voor de kids, die verdeeld zijn in groepen van vier, ook een leuke actie aan verbonden. Cinema Kiek in de Pot heeft cadeaubonnen beschikbaar gesteld voor de groepen die de meeste kratten en flessen inzamelen. Op die manier is dus de héle dansschool erbij betrokken, en niet alleen de wedstrijddansers. Het gebruikte textiel kan tot en met augustus ingeleverd worden en dit mag onder andere kleding, schoenen, matrassen of kussens zijn."

Het doel van de inzameling staat op 11.000 euro. Hiermee kunnen dan de kosten van de entree- en vliegtickets en het verblijf voor de kinderen tijdens het EK in Veldhoven en het WK in Blackpool bekostigd worden.

Via Facebook en Instagram is de weg van de dansers richting het EK en WK te volgen onder 'EK & WK: Mission is possible' of het standaardaccount @housemarqeez. Ook worden hier leuke acties aangekondigd die zij nog zullen houden om hun doel te bereiken, onder andere tijdens Koningsdag en een dag vol met workshops.

Meer berichten