Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Adriënne van Thillo en Arjan en Willem Oerlemans gaan voor een recordopbrengst!
Adriënne van Thillo en Arjan en Willem Oerlemans gaan voor een recordopbrengst!

Willem verkoopt recordaantal Roparunloten

HOOGERHEIDE – Elk Roparunteam heeft een belangrijk doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel, voor het veraangenamen van het leven van kankerpatiënten. Wanneer je als Roparunteam Willem Oerlemans aan je zijde hebt, dan is iets anders dan een recordbedrag niet bespreekbaar. Dat ondervindt het Ossendrechtse Roparunteam De L'Oslopers momenteel aan den lijve.

Adriënne van Thillo (58) is misschien wel Ossendrechts bekendste Roparunner. Vorig jaar zou ze haar twintigste Roparun lopen, maar een blessure zette een streep door die droom. Nu het blessureleed voorbij is, moet het dit jaar gebeuren. Nog één keer zet Adriënne zich in voor de Roparun, dus ook voor het verkopen van Roparunloten. Die dragen niet alleen bij aan het goede doel, maar geven de koper ook nog eens kans op bijzonder mooie prijzen. Toen ze op een familieverjaardag haar lotenboekje tevoorschijn haalde gebeurde er iets bijzonders. Willem Oerlemans (73), Adriënnes neef, neemt het verhaal over: "In onze familie zijn de laatste tijd teveel mensen aan kanker overleden. Adriënne wist niet dat een andere neef van ons op dat moment bezig was aan de laatste momenten van zijn leven. Later bleek dat hij op ongeveer dat moment is overleden. Daarom, en omdat dit Adriënnes laatste Roparun wordt, kocht ik een boekje loten van haar. Ik dacht dat ik dat in mijn netwerk wel verkocht zou krijgen. Dat lukte, en toen liep het nogal uit de hand."

Het liep zozeer uit de hand dat Willem inmiddels eigenhandig 3.540 Roparunloten heeft verkocht. Omgerekend is dat een opbrengst van 8.850 euro. "Na alles wat er in onze familie is gebeurd, heb ik het gevoel dat ik iets moet doen voor kankerpatiënten", zegt Willem. "Als transportondernemer heb ik een groot netwerk, ik bel gewoon iedereen en ben overal gaan verkopen. Ik heb zelfs tot in Ierland Roparunloten verkocht! Ik wil gewoon een recordopbrengst realiseren, zodat Adriënnes laatste Roparun onvergetelijk wordt." Door Willems gedrevenheid verkoopt Adriënne zelf ook meer loten dan ooit. "We steken elkaar nogal aan", lacht ze. Ook Willems zoon Arjan helpt inmiddels mee met de verkoop. Hun gedroomde einddoel – 10.000 euro voor de Roparun – komt inmiddels in zicht, en door het gedeelde enthousiasme is de familieband tussen de drie hechter dan ooit. Ondertussen maakt Willem ook nog plannen voor de Roparundoorkomst die hij elk jaar organiseert. Ook daar gaat hij voor een record: "Vorig jaar hebben we duizend eitjes gebakken, dit jaar moeten dat er 1.250 worden. Dan is het écht een onvergetelijke Roparun."

Wil je ook een Roparunlot kopen van Willem? Mail hem dan op e-mailadres info@oerlemans-transport.nl.

Meer berichten