Afbeelding

De Bezemwagen jubileert met honderdste column

Algemeen

HALSTEREN - De wielrenrubriek is een vast begrip in De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Iedere week houdt Adrie Jonkers (60) onder pseudoniem De Bezemwagen ons op de hoogte van het laatste wielrennieuws. Deze week is zijn honderdste column een feit.

Het idee voor de wielrenrubriek is eigenlijk heel erg spontaan ontstaan. "Ik was een keer in gesprek met de baas van de krant, Ton Tielemans. Ik vroeg aan hem of het niet een leuk idee was om een stukje te schrijven over wielrennen. Ton zei dat hij dat goed vond en dat ik maar eens een opzetje moest maken. Toen ik deze had gemaakt, kreeg ik meteen de vraag of ik dit niet iedere week wilde doen en toen is het balletje gaan rollen", vertelt Adrie Jonkers.

Up-to-date

"Mijn liefde voor wielrennen kan nergens anders vandaan komen dan van de familie van mijn moeders kant. Zij woonden in hét wielerdorp, namelijk Hoogerheide. Mijn opa en ooms waren helemaal gek van het wielrennen. Met hen ging ik een keertje mee naar de koers kijken en daarna ben ik het wereldje ingerold. Onvergetelijk vind ik de eerste keer dat ik naar De Zesdaagse van Antwerpen in het Sportpaleis ging. Dat heeft zo'n indruk op mij gemaakt, dat ik alles op de voet ben gaan volgen. En dat is tegenwoordig heel erg makkelijk, op televisie, in kranten en op het internet kun je zo alles vinden. Ik ben altijd up-to-date." Zelf de sport beoefenen doet Adrie Jonkers niet. "Ik heb het eenmaal geprobeerd, het enige wat ik daarover kan zeggen is dat het talent niet aanwezig was!"

Pseudoniem

Hoewel Jonkers is begonnen onder een pseudoniem, weet inmiddels bijna iedereen wie hij is. "Toen mijn eerste stukjes in de krant verschenen, vroeg menig wielrenfanaat zich af wie die Bezemwagen nou is. Dat vond ik stiekem heel erg grappig, maar uiteindelijk is het niet te doen om dit geheim te houden. Dat iedereen weet dat ik De Bezemwagen ben vind ik niet erg, want nu iedereen het weet krijg ik regelmatig commentaar op mijn column en dat zegt natuurlijk dat het wel goed gelezen wordt."

Jonkers is niet van plan om op korte termijn te gaan stoppen met schrijven en dankt graag alle lezers die de afgelopen jaren zijn rubriek hebben gelezen. "Ik wil iedereen bedanken voor het lezen en voor alle opbouwende kritieken! Ik hoop dat iedereen nog lang plezier heeft van De Bezemwagen."

Afbeelding