Ook jonge bouwertjes zijn van de partij!
Ook jonge bouwertjes zijn van de partij!

Actueel motto A-wagen de Leutige Bouwers

Algemeen

LEPELSTRAAT - Bouwclub de Leutige Bouwers legt momenteel de laatste hand aan de carnavalswagen die zaterdag in de Straot, zondag op Altere en dinsdag in het Krabbegat de optocht zal sieren. In het bouwkot aan de Zoekweg in Lepelstraat wordt met man en macht en vol enthousiasme gewerkt aan de laatste loodjes voor een wagen met een actueel motto: Respekt! "Tot 'ier en nie verder".

Ontwerper Ad Bogers en vaste spuiter Humphrey van Schilt van BC de Leutige Bouwers leggen uit: "Al 40 jaar bouwen wij carnavalswagens waarmee we meerijden in de optochten van Lepelstraat, Halsteren en Bergen op Zoom in de categorie A-wagens. Dit jaar hebben we gekozen voor een zeer actueel motto voor onze wagen: Respekt! "Tot 'ier en nie verder". Hiermee doelen we op de toenemende agressie tegenover hulpverleners. Met onze wagen proberen we dit probleem onder de aandacht van de maatschappij te brengen, en bij te dragen om dit geweld een halt toe te roepen. Het respect is weg in de samenleving. Mensen willen helpen maar durven gewoon niet meer niet te komen. Dat is een kwalijke zaak." Respect komt in de optochtcreatie tot uiting voor hulptroepen, de brandweer, ziekenbroeders en bij het oude ABG in de tijd dat er wél respect was voor zorg.

De Leutige Bouwers bestaat uit een groep van 25 mensen met allemaal hun specialisaties. Bogers: "Als ontwerper moet je de club mee hebben." Van Schilt vult aan: "Je moet wel een beetje gek zijn om deze hobby uit te voeren maar het is heel mooi om er met z'n allen de schouders onder te zetten. Onder elkaar heerst maandenlang een heel gezellige sfeer, carnaval zelf is maar kort."

Wie de nieuwe creatie alvast wil bewonderen is vrijdag 1 maart vanaf 20.00 uur welkom op de Open Avond van BC de Leutige Bouwers, in het bouwkot aan Zoekweg 37a in Lepelstraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding