Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Eén minuut eerbetoon aan ODIO-erelid Louis Schroeijers voor aanvang van de derby.
Eén minuut eerbetoon aan ODIO-erelid Louis Schroeijers voor aanvang van de derby.

ODIO rouwt om erelid Louis Schroeijers

OSSENDRECHT - Na wat ongelukkige inleidende beschietingen voor METO en WVV'67 eerder heropende zondag 3 februari de competitie definitief met een nagenoeg volledige speelronde. METO-ODIO werd een duel met een memorabele ontknoping.

Een puntendeling met uiteindelijk ODIO als de grote verliezer. Ver in de blessuretijd leverde het alsnog twee punten in, nadat men eerder een karrenvracht aan gele en rode kaarten had moeten incasseren. Prenten die niet alleen in desbetreffende wedstrijd van doorslaggevend belang waren, maar ook in de aanstaande duels hun tol zullen eisen.

Groenwit zal zich moeten beramen hoe nu verder. Niet alleen op sportief vlak kreeg de Ossendrechtse vereniging een forse tegenvaller te verwerken. Ook nam het daags voor de derby afscheid van Louis Schroeijers (85). Het, op 25 januari na een kort ziekbed overleden, erelid was sinds 1945 lid van ODIO, alwaar hij vele jaren als aanvoerder van het eerste elftal speelde. Na diens actieve carrière bleef hij in vele functies betrokken bij de club, onder andere als bestuurslid, vlagger, klusser en initiatiefnemer van de oud-papierploeg. Op zondag ontbrak hij als supporter van voetballende zoons Hans en Ludo, alsook kleindochters Joyce en Amy, nimmer aan de zijlijn.

In de Vierde Klasse A ging WVV'67 op bezoek bij Oostburg. Het resulteerde in een doelpuntrijk duel. De Woensdrechtenaren begonnen slap en stonden al snel met 2-0 achter. Eenmaal wakker zorgde Thimo Rottier voor aansluiting na goed voorbereidend werk van Bjorn Verbrugge. En kwam men op onorthodoxe wijze door Youri van der Meulen langszij. Nog voor rust kregen de supporters twee goals te aanschouwen. Oostburg op voorsprong gevolgd door een rake vrije trap van Robin Schipperijn, 3-3. Na de thee bleef het rommelig en nam Oostburg opnieuw de leiding. Tot aan het eindsignaal hing een nieuwe Zeeuws-Vlaamse treffer in de lucht toen Alex de Heer binnen de 16-meter werd gevloerd. Robin Schipperijn benutte alsnog de buitenkans en redde een punt, 4-4.

Grenswachters heeft het moeilijk in de Vierde Klasse B. Op bezoek bij BSC in Roosendaal kon het opnieuw niet imponeren. Het speelde gelijkwaardig doch miste de kansen en gaf verdedigend te veel weg. Einduitslag 4-1 met de Putse eer op naam van Jesper van Linden.

Vivoo handhaafde zich door een 2-4 uitzege bij Graauw in de top-3 van de Vijfde Klasse A. Na een snelle achterstand werd Bas van der Heijden de gevierde man bij Vivoo. Met drie treffers loodste hij de blauwbloezen in veilige haven, Emile van der Beek deelde de definitieve klap aan Graauw uit!

Meer berichten