Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Cees van der Linden werd vorig jaar nog gehuldigd in verband met zijn prestaties in de vogelsport.
Cees van der Linden werd vorig jaar nog gehuldigd in verband met zijn prestaties in de vogelsport. (Foto: Sophia Piesens)

Vogelvereniging de Zuidwesthoek oogst succes

HOOGERHEIDE - In de afgelopen weken zijn enkele leden van vogelvereniging de Zuidwesthoek uit Hoogerheide zeer succesvol geweest bij de districtswedstrijd Noord-Brabant West.

Niet alleen bij de Mondiale, maar ook tijdens de districtswedstrijd te Sint Willebrord eind december 2018, hebben leden van de vereniging met hun vogels in verschillende klassen in totaal vijf kampioenschappen behaald. Jac. Meesters werd tweemaal kampioen met een stam (score van 4 vogels bij elkaar opgeteld) rood intensief kleurkanaries met 370 punten en 368 punten met een stam agaatkobalt rood intensief kleurkanaries. Laurens Broos werd kampioen met een enkeling valkparkiet wildkleur, die 93 punten scoorde en Cees van der Linden werd kampioen met een stam loodbekjes van 373 punten, alsmede kampioen enkeling met een roodkoppapegaaiamadine van 93 punten. Daarnaast werd een loodbekje van hem met 95 punten gekozen tot de best of the show onder alle tropische vogels.

Tijdens de eerstvolgende ledenvergadering zal het Bestuur van de vereniging aandacht besteden aan de kampioenen en hen op gepaste wijze huldigen voor hun behaalde resultaten.

Meer berichten