Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Fouad Idabdelhay naar zondagselectie RKSV.
Fouad Idabdelhay naar zondagselectie RKSV.

Weeknieuws RKSV Halsteren

Fouad Idabdelhay extra versterking voor zondagselectie

De technische staf meldt de komst van Fouad Idabdelhay als extra versterking voor de zondagselectie van RKSV Halsteren. De versterking houdt verband met de langdurige blessure van aanvaller Jordi Nijs.

Idabdelhay is momenteel volop bij Aleco Sport Visions Roosendaal - onder begeleiding van Gino de Klerk - in training om binnen twee tot vier weken volledig fit en inzetbaar te zijn voor de wedstrijdselectie. De zondagselectie is al langere tijd door langdurige blessures van Ellas Meijer, Nishant Jagernath en nu dus ook Jordi Nijs niet op sterkte. Onlangs werd om die reden ook oud-speler Sigourney Bandjar teruggehaald naar De Beek.

Met Idabdelhay (30, geboren in Bergen op Zoom) heeft RKSV Halsteren een voetballer met een prof-verleden in huis gehaald. Via de jeugdopleiding van NAC Breda speelde hij enkele seizoenen in de hoofdmacht van NAC, om vervolgens via RKC Waalwijk, VFL Osnabrück, FC Dordrecht en AEL Limassol (Cyprus) laatstelijk in Marokko voor Wydad Casablanca uit te komen. Idabdelhay maakte als jeugdspeler ook deel uit van Oranje -20.

Idabdelhay, bijnaam Fuji, wil bij RKSV Halsteren graag een bijzondere bijdrage leveren de komende vijf maanden, waarin de ploeg meedraait in de top van de Hoofdklasse B en om promotie naar de Derde Divisie speelt.

Zondag 1 niet langer koploper

De zondaghoofdmacht kwam afgelopen weekend niet in actie in de Hoofdklasse B. In plaats daarvan werd zondagochtend in de stromende regen een veldtraining afgewerkt. Het vrije competitieweekend was het gevolg van het terugtrekken van sva Papendorp uit de competitie. Naaste concurrenten Baronie en Gemert kwamen wel in actie. Daarvan pakte Baronie de volle winst, waarmee Baronie de nieuwe lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B werd. En dat maakt het programma komend weekend extra interessant. Nummer twee Halsteren speelt in Breda tegen koploper Baronie, terwijl Gemert (#3) naar Zuid-Limburg afreist voor het duel tegen Groene Ster (#4, maar wel de ploeg met de minste verliespunten). Het blijft daarmee ongemeen spannend in de top van de Hoofdklasse B. Het duel op sportpark De Blauwe Kei in Breda begint om 14.30 uur. Een mooie gelegenheid om onze geel-zwarte brigade daar te komen aanmoedigen!

Zaterdag 1 thuis tegen De Fendert

Afgelopen zaterdag zette de algehele afgelasting een streep door het uitduel tegen DHV. In plaats daarvan werd er nuttig geoefend tegen het zaterdagteam van IFC (3-5 winst). Afgelopen dinsdag kwam daar nog een zwaar bekerduel tegen JEKA in Bavel bij. Het team heeft dus het wedstrijdritme weten te handhaven en dat kan komende zaterdag wel eens bepalend zijn voor het resultaat tegen de nummer vijf van de derde klasse, De Fendert. Halsteren heeft de punten hard nodig, speelt bij vlagen goed voetbal, maar vergeet zichzelf te vaak daarbij te belonen. Krijgt Halsteren zaterdag nu wel een keer loon naar werken? Om 15.00 uur wordt afgetrapt op sportpark De Beek.

Vrijwilligersmarkt 20 februari: save the date!

Woensdag 20 februari organiseert RKSV Halsteren voor de eerste keer een vrijwilligersmarkt. Van 18.00 tot 21.00 uur vertellen enkele huidige vrijwilligers wat ze doen en vooral waarom ze voor vrijwilligerswerk kiezen. De avond is bedoeld voor leden, ouders van jeugdleden en sympathisanten om onder het genot van een kop koffie kennis te maken met het bestaande vrijwilligerskorps en de taken die nodig zijn om de vereniging te laten draaien. Reserveer daarom deze datum in uw agenda.

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 2 februari

09.00 uur: Halsteren JO10-1 - MOC'17 JO10-1

10.15 uur: Halsteren JO11-1 - Kapelle JO11-1

10.15 uur: Halsteren JO13-1 - EBOH JO13-1

13.15 uur: Halsteren JO17-1 - Victoria JO17-1

15.00 uur: Halsteren 1 - De Fendert 1

15.00 uur: Halsteren 5 - De Fendert 3

Zondag 3 februari

12.00 uur: Halsteren 4 - Lepelstraatse Boys 4

Activiteitenagenda

20 februari: Vrijwilligersmarkt in de kantine

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.rksvhalsteren.nl of contact opnemen met info@rksvhalsteren.nl.

Meer berichten