Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Orlando & Carpentier vieren laatste overwinning op METO.
Orlando & Carpentier vieren laatste overwinning op METO.

METO-ODIO: eer, glorie en drie punten

HOOGERHEIDE – METO-ODIO is de vijfde ontmoeting in de Gentlemen Derby. Op grond van in het verleden behaalde resultaten is de gastheer veruit favoriet.

Een mening die door Jan van der Poel wordt gedeeld en onderbouwd. "METO liet net voor de winterstop alsook twee weken terug steekjes vallen. Ik had gehoopt dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen WVV'67 doorging. Mogelijk had METO met een goed resultaat zich van onder de toenemende druk kunnen spelen. Hierdoor was men misschien iets minder 'geladen' aan het duel met ODIO begonnen. Nu verwacht ik een METO dat vol op zoek gaat naar eerherstel. Nog nadrukkelijker voor de winst gaat spelen. Het team beschikt over gasten die makkelijk een goal maken, jongens die het de ODIO-verdediging heel moeilijk kunnen maken."

Saillant detail

METO trok in de meest recente editie na een tumultueuze wedstrijd door een goal van Emiel Vogelaar in de laatste minuut aan het langste eind (3-2). De laatste maal dat ODIO met een driepunter naar Ossendrecht vertrok was twee seizoenen terug (1-2) met goals van Mats Orlando en Roy Carpentier. De laatste keer dat METO in een thuisduel met ODIO niet tot scoren kwam dateert uit het seizoen 2004-2005. ODIO zegevierde met 0-1 nadat doelman Marc van Oevelen door een vrije trap van ver buiten de zestien strak in de bovenhoek werd verschalkt. De doelpuntmaker van toen... Jan van der Poel!

Ladies & Gentlemen

De derby METO-ODIO betekent de vierde ontmoeting in de Gentlemen Derby. Doelpuntrijke ontmoetingen tot op heden: METO-WVV'67 3-2, ODIO-METO 2-2 en WVV'67-ODIO 2-2. Trekt men in Hoogerheide de lijn door? In het algemeen klassement gaat Huijbergenaar Paul van Wesel met 13 punten soeverein aan de leiding. Jaap van den Akker jr. volgt met 10 punten. Een handvol completeert voorlopig het podium met 9 punten: Jim Beerepoot, Bouke de Waal, Bram Konings, Stanley en Ivanka van Overveld, Tijmen van der Weide en

In de Ladies Derby komt koploper Grenswachters in actie. Het ongeslagen team gaat op bezoek bij ODIO. Wie-o-wie eist de zege voor zich op? In het algemeen klassement is de spanning te snijden. Enkele dames en ook heren met verstand van damesvoetbal beconcurreren elkaar nagenoeg wekelijks. Voor aanvang van de tiende (uit twintig confrontaties) ziet de stand er als volgt uit: Kristie Janssens (28), Saskia Jansen (27), Josee Prop (26), Tamara van den Bergh (26), Iris Kouters (25), Kevin Llacer (25), Arthur van de Goor (25).

Meer berichten