Inpandig zijn al diverse aanpassingen gedaan voor het ontwerp van de optiek- en hoorzaak.
Inpandig zijn al diverse aanpassingen gedaan voor het ontwerp van de optiek- en hoorzaak.

Een nieuwe look en beter straatbeeld

Algemeen

HALSTEREN - Inmiddels is het jaar 2019 drie weken oud en worden plannen gemaakt en uitgerold. Bijvoorbeeld in het winkelhart Halsteren, waar ook dit jaar bouw en verbouw plaatsvindt in diverse woon- en winkelpanden.

Voor Gerrit Atres, eigenaar van 'Ben van der Heiden zien, zorg & horen', betekent de start van het nieuwe jaar de échte start van de metamorfose van zijn nieuwe winkelpand: de voormalige Marskramer in de Dorpsstraat. Het vertrouwde groen gaat daar plaats maken voor een nieuwe 'look'.

Mooi ontwerp in het straatbeeld

Gerrit: "Het komende halfjaar gaat er steeds meer zichtbaar worden van de veranderingen aan dit pand. Wat voor mij hierin voorop staat is dat het aanzicht van het pand een toevoeging moet zijn op het huidige straatbeeld. De uitstraling en bouwstijl moet daarbij in lijn zijn met de aangrenzende bebouwing, zodat het pand beter in het geheel van de Dorpsstraat past. In samenwerking met de gemeente en met gebruik van visualisaties van de ontwerpen hebben we bekeken welke aanpassingen aan de gevel een mooiere look geven in het geheel. Uiteraard is daarbij vooral gedacht aan een mooi ontwerp voor de optiek- en hoorzaak die hier komt."

Ruimte voor service en dienstverlening

Niet alleen de buitenkant van het pand wordt dus aangepakt: "Inpandig zijn al de nodige werkzaamheden gedaan zodat we ook binnen aan de slag kunnen met het aanpassen van de indeling. We hebben veel ruimte tot onze beschikking wat ten goede zal komen aan onze service en dienstverlening", aldus Gerrit Atres.

De komende maanden zullen de ontwikkelingen gedeeld worden via deze krant en Facebook. "Het is mooi om dit jaar te kunnen laten zien waar we mee bezig zijn, want we voelen ons zeer betrokken bij onze mooie winkelstraat. In deze tijden werken we graag mee aan de leefbaarheid door als het ware samen te bouwen aan de levendigheid in onze kern."