Afbeelding

Woningbouwplanning gemeente Woensdrecht is rond

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het college van burgemeesters en wethouders heeft de woningbouwplanning 2019 vastgesteld. De gemeentelijke bouwplanning is tot stand gekomen door onder andere de woningbehoefteprognose van de provincie Noord-Brabant te bekijken.

"De essentie is dat de plannen verdeeld zijn over de kernen", licht burgemeester Steven Adriaansen toe. "Hiermee kunnen we de leefbaarheid behouden." Voor de komende drie jaar is er een diversiteit aan bouwplannen gepresenteerd door de gemeente. Zo wordt er in Hoogerheide gewerkt aan diverse grote projecten waarbij in totaal 67 woningen tot stand komen aan onder andere de Verlengde Duinstraat, de Semmelweisstraat en op de Ossendrechtseweg. In Putte ligt er een plan op tafel voor het ontwikkelen van woningen bij het voormalige café Den Hoorn aan de Antwerpsestraat, alsmede enkele geplande perceelsplitsingen. In Huijbergen zijn aan de Westerstraat 4A veertien appartementen gepland en wordt er gezocht naar een locatie voor een nieuwe wijk van maximaal 30 woningen. In Ossendrecht zijn de twee grootste projecten de woningen in Groeve Boudewijn en de veertig duurzame woningen aan de Noordrand.

De vraag of het sociale woningen of vrijesectorwoningen betreft, kan helaas nog niet worden beantwoord. "Hier komen we later nog op terug. Maar we moeten ook de doorstroming niet vergeten. Inwoners die een nieuwbouwhuis betrekken, laten ook een woning achter waardoor er roulatie komt."