Vanaf nu kan jong en oud weer ijspret beleven tot 6 januari 2019.
Vanaf nu kan jong en oud weer ijspret beleven tot 6 januari 2019.

Startsein voor wekenlang ijspret en sfeer

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vanaf nu kan jong en oud de ijzers onderbinden en genieten van de winterse sferen op een feestelijke ijsbaan. De ijsbaan van Stichting Evenementenplein Hoogerheide staat dit jaar voor de 11de keer en het belooft wederom een bruisende periode te worden.

De officiële opening van de ijsbaan ging gepaard met een presentatie van nieuwe schaatshulpen voor de kleintjes, gesponsord door Jumbo Paul Lucius en Henri's Ladies & Gents. Wethouder Henk Kielman verraste Henri Beening tevens met een ijspet. Hierna voorzag SEO de aanwezigen van een show op het ijs.

Diverse activiteiten voor jong en oud

Net als tijdens de eerdere editie komen dit jaar er wederom scholen uit de gehele regio schaatsen tijdens lestijd. Dit jaar wordt het schaatsvervoer georganiseerd door de Scheldestroom, zodat leerlingen van verder weg ook kunnen genieten van de ijspret.

De allerkleinsten kunnen zich op zondag 16 december laten meevoeren door SEO. Zij zullen tussen 9.00 en 10.00 uur schaatsles geven aan de allerkleinsten.

Het Dorpsplatform Hoogerheide organiseert op vrijdag 14 december een waar winterdorpsfeest tussen 19.00 en 21.00 uur. Hier willen zij graag met veel inwoners proosten op de nieuwe weg die het Dorpsplatform is ingeslagen. De ijsbaan is tussen deze uren vrij toegankelijk.

Voor de derde maal zal het fluitketelschuiven-toernooi gehouden, dit jaar op zaterdagavond 15 december. Dit jaar zullen er twee banen zijn waarop de teams van vier tot zes personen kunnen spelen. Zowel de kwalificaties als de finale zullen deze avond gespeeld worden.

Zondag 16 december is het een koopzondag. Tijdens deze koopzondag is de ijsbaan gratis te bezoeken, aangeboden door de ondernemers van Winkelhart Hoogerheide.

Ook voor de ouderen is een gezellige ochtend voorzien. Op zondag 23 december zullen de bewoners van het Lucashof en Heideduin een bezoek brengen aan de ijsbaan. Onder het genot van een kopje koffie en een gebakken eitje zal de ochtend aangekleed worden door een optreden van een Dickens-koor. In ware Dickensstijl zal dit koor de mooiste kerstliederen ten gehore brengen.

Elf jaar lang schaatsplezier

"In elf jaar is de ijsbaan veel veranderd", vertelt Henri Beening. "Buiten de wijziging in locatie en overkapping is de ijsbaan ook flink gegroeid. Hiermee is het een leuk uitje geworden voor de koude dagen. Zonder onze vrijwilligers en sponsoren is het niet mogelijk om de ijsbaan te organiseren, ik ben dan ook heel blij dat zij ons in veel gevallen al jaren ondersteunen om een succesvolle ijsbaan neer te zetten."

Ook dit jaar is er een passe-partout van €35-, te verkrijgen, voor hen die graag vaak komen schaatsen. Meer informatie over de ijsbaan en de geplande evenementen is te vinden op de website van Stichting Evenementenplein: www.evenementenpleinhoogerheide.nl.

Rolschaatsvereniging SEO voorzag de aanwezigen op de ijsbaan van een show tijdens de officiële opening.