ODIO aan de bal in het treffen met WVV'67.

Nieuws voetbal Zuidwesthoek

Algemeen

Derby WVV'67 – ODIO in evenwicht

WOENSDRECHT – WVV'67 – ODIO eindigde evenals vorig seizoen in een doelpuntrijk gelijkspel. Een puntendeling die met gemengde gevoelens werd geaccepteerd. De gastheer noteerde andermaal puntje voor een degelijke positie in de middenmoot, groenwit uit Ossendrecht verloor twee punten in de jacht op een topnotering.

Hamstring

De sterren stonden met name voor WVV'67 niet bijzonder goed. In de voorbije zeven confrontaties deze eeuw op eigen bodem werd niet eenmaal een victorie genoteerd. Echter in het verleden behaalde resultaten bieden geen enkele zekerheid voor de toekomst en zodoende ging de thuisclub het duel onbevangen in. Desondanks had vanaf de aftrap moeite met het hoge baltempo en goed positiespel van ODIO. Na de eerste aanvalsgevolgen ging de Ossendrechtse storm ietwat liggen en trok ook WVV'67 ten strijde. De inspanningen resulteerde na elf minuten zelfs in een openingsgoal toen ODIO-goalie Michel Michielsen de bal voor de voeten van Bjorn Verbrugge bokste. De goalgetter schatte het buitenkansje op waarde en lobde de bal in het doel, 1-0. Het zou een van diens laatste wapenfeiten blijken te zijn daar hij kort erop het veld met een hamstringblessure diende te verlaten.

Odio trachtte snel de orde te herstellen doch had pech toen lat en paal de gelijkmaker voorkwamen. Uiteindelijk lukte het Coen Michielsen op het half uur wel. Een doorgekopte bal op het middenveld werd door de gewiekste aanvaller over Brian Verbrugge gelobd. Na rust gingen de bezoekers op zoek naar meer en drongen WVV'67 verder achteruit. De beloning volgde in de 51e minuut toen Mitchell Elenbaas plots voor het vijandig doel verscheen en de volledig vrijstaande Coen Michielsen in staat stelde om diens tweede treffer te laten aantekenen, 1-2.

Nekslag

Het team van coach Peter van Oirschot ging voorts op zoek naar een doelpunt wat de nekslag voor WVV'67 zou betekenen. Ondanks diverse gevaarlijke hoekschoppen wist men het net niet te vinden. WVV'67 op haar beurt probeerde zich opportunistisch onder de druk uit te spelen. Een kwartier voor tijd rondde Robin Schipperijn zelfs met een bekeken schot buiten bereik van de doelman een goedlopende aanval af. En hoewel beide ploegen nog enkele pogingen ondernamen om de winst definitief naar zich toe te trekken, betekende 2-2 de eindstand. Een uitslag waarmee met name WVV-coach Gerard Lazarom genoegen nam:"Na het wegvallen van sterkhouder Verbrugge hebben we alle zeilen bij moeten zetten en derhalve tevreden met het gelijke spel". ODIO-collega Peter van Oirschot denkt iets genuanceerder over:"Het was beslist niet onze beste wedstrijd van het seizoen. We moeten gewoon de 1-3 maken en dan is het klaar. We zitten momenteel in een fase waarin het even tegenzit en waar kansen onnodig blijven liggen".

In de Gentlemens Derby werd de 2-2 eindstand dooreen zevental correct voorspeld: Paul van Wesel, Pim Bruijnzeels, en de winnaar van het Klavertientje Quirijn Schevenhoven. In het algemeen klassement leidt Paul van Wesel (13) voor Jaap van den Akker Sr (10), Jim Beerepoot (9), Bouke de Waal (9), Bram Konings (9), Stanley en Ivanka van Overveld (9), Tijmen van der Weide (9. Volgende Derby-afspraak: 27 januari WVV'67-METO .

METO naar koppositie in vierde klasse A

De ene zijn dood, is de andere zijn brood. Is er sprake van 'Het Ronald Broos effect? Enkele weken terug diende METO-coach Peter Deelen vanwege ziekte diens taken naast zich neerleggen. Naar verwachting zal hij na de winterstop weer op het trainingsveld zijn rentree maken.

Tot die tijd worden de honneurs door collega Ronald Broos waargenomen. Met de oud-coach van Nieuw-Borgvliet en huidig speler van METO-3 aan het roer gaat het crescendo. Alle vier de wedstrijden onder zijn leiding werden in winst omgezet.

Zo ook het treffen met Hulsterloo, afgelopen zondag. Onder meer een eigen doelpunt en een treffer van Jens Hermans waren voldoende voor een 2-1 zege. Prettige bijkomstigheid was dat naaste concurrenten Breskens en Hontenisse verloren en derhalve staat METO twee punten los solo aan kop van de Vierde klasse A. Aanstaande zondag wacht in eigen huis de topper met naaste belager Hontenisse!

In Woensdrecht raakte ODIO iets achterop door een puntendeling (2-2) met WVV'67.

Ook in de Vierde Klasse B deelde Grenswachters de punten met Sprundel. Maxime Huijbrechts bracht de Puttenaren op voorsprong doch Sprundel scoorde snel tegen. Het 4-3-3 werd ingeruild voor een 5-3-2 systeem en ondanks enorme druk in de laatste tien minuten pakte dit goed uit, 1-1 en een puntje rijker.

Bouke de Waal velt Lepelstraatse Boys

In de Vijfde Klasse A verraste Vivoo in Lepelstraat de gelijknamige boys. In een gelijk opgaand duel met kansen over en weer besliste een strafschop in de 88e minuut over winst en verlies.

Verdediger Bouke de Waal meldde zich voor het kunstje aan het front. Uiterst koelbloedig werkte hij de bal achter de Lepelstraat-doelman, 0-1. Door de winst nestelen de blauwbloezen zich nadrukkelijker in de subtop.