Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Vrienden van Bokki keert terug naar Tanzania voor bouw kraamkliniek

HOOGERHEIDE - HUIJBERGEN - Kunnen, willen, doen we het? Vrienden van Bokki houdt van uitdaging. In de voorbije drie decennia werden vele huzarenstukjes gerealiseerd. Veelal in sportief opzicht, altijd voorzien van een sociale lading. In zowel binnen- als ook buitenland werden zieke, hulpbehoevende of minderbedeelde medemensen een hart onder de riem gestoken.

De rook van het slaan van diverse waterputten in Papoea-Nieuw Guinea is nog maar amper opgetrokken of de contouren van een volgende missie zijn alweer zichtbaar. Volgend jaar keert de vriendenclub na zes jaar terug naar Tanzania. De focus ligt op de bouw van een kraamkliniek te Mowo!

Vrienden van Bokki 'beschikt' ondertussen wereldwijd over een uitgebreid onroerend goed imperium. Ook in Tanzania stond men in het verleden borg voor het eigenhandig financieren en bouwen van een middelbare school voor Mama Winnie en haar weeskinderen.

Ditmaal bereikte de stichting een noodkreet uit het noorden van het land. Tussen enkele op de flanken van de Kilimanjaro gelegen dorpen bevindt zich een eerste hulppost. Uitbreiding is wenselijk, vooral ten behoeve van zwangere vrouwen. Vanuit West-Brabant steekt men in februari met een vierkoppige delegatie over voor de realisatie van een Mother & Child Home. Een plaats waar vrouwen voor consultatie, bevalling en nazorg terecht kunnen. Naar verwachting zal de opening begin september plaatsvinden. Dit in bijzijn van het speciale team sportievelingen dat uit naam van de stichting en t.b.v. de kraamkliniek gaat proberen om Mount Kilimanjaro (5.895 m) te beklimmen!

Bouwt of klimt u mee? NL74RABO 0122950976.

Meer berichten